matildas värld bloggar i karantän dag 86

Asså jag fattar, det är en värmebölja och man vill sola och bada men samtidigt vara i stan så man ta bussen till Skarholmen eller Graneberg och slippa utsätta för smitta på bussen och då passar Fyrisån som ligger inne i stan bra Jag bor vid Fyrisån och vid Fyrisån, på en gräsplätt 400 meter från min lägenhet vid en cykelväg går ån så har man satt upp en bänk man kan sitta och dessutom bada och sola vid kanten av ån men vi infödda Uppsala bor vet att den ån är fylld med exkrementer, knark, nålar, likdelar och cyklar, så varför bada där, unga brukar dessutom hoppa ner från en järnvägsövergång över ån. Man kanske tänker på smittspridningen, smalt, lite utrymme vid en cykelväg och smutsigt vatten, ingen jävel vill liksom bada där, siffror visar att unga bryr sig minst om restriktioner, stämmer ju inte.

Länder öppnar upp och rapporterar om minskade fall men i vissa länder som haft smittan har fått sin andra våg i Sydkorea, därför återinförs restriktioner igen som tidigare har lättas På grund av av ökningen kommer nu muséer, parker och konstgallerier att stänga igen. Invånarna uppmanas att undvika sociala sammankomster och folksamlingar ibland annat restauranger och barer och även religiösa institutioner uppmanas att ta hänsyn till åtgärderna och om fler än 50 nya fall rapporteras under sju dagar i följd kommer regeringen tvingas återinföra reglerna om social distansering. I Sverige och runt om världen har Ikea stängt sina 442 varhus världen över men planen är att öppna alla gravidvis och 350 varuhus har nu öppnat gradvis och resterande 100 varuhus och väntas öppna kommande veckor. Den 17 juni spelades den första matchen i världens bästa fotbollsliga. Premier leuge efter pandemin och det börjar med ett storstadsmöte mellan Manchester city och Arsenal.  På statliga museer då regeringens krisstöd inte räckte varslar Startens Martima och transportsporthistoriska muséet där det intäktsfinansierade, Vasamuseet är ett av de muséer som fick ta en del av regeringens krisstöd på totalt 319 miljoner kronor men resurstillskottet har inte löst alla problem och vilket har lett till varsel på statens maritima och transporthistoriska muséer 69 personer om uppsägning. Varslet kommer att slå mot samtliga statliga museer förutom statens maritima och Transporthistoriska museet, i Vasamuseet ingår även Sjöhistoriska muséet, dessa muséer i Stockholm, i övriga ladet tillhör järnvägsmuseet i Gävle samt Marinmuseet i Karlskrona de statliga muséerna i Sverige. När den spanska ligan  fotboll återupptog den 11 juni väljer man och visa fotbollen gratis på gratis på sjukhus i en månad på sjukhus. I Frankrike har ansökningarna om arbetslösersättningen ökat med 22 april i april, 843.000 personer. Enligt de franska myndigheterna handlar det mer om att företag nu inte anställer snarare än att folk blir uppsagda. I USA har ytligare  2, 1 miljoner amerikaner har blivit arbetslösa, dock den lägsta veckosiffran sedan Corona krisen inleddes. Analytiker  hade  förutspått 2.06 miljoner och siffran var drygt 300.000 lägre än en tidigare vecka redovisade siffra. Mer än 40 miljoner amerikaner har  förlorat sina jobb,, vilken är det den högsta siffran 30 talet. Norge lättade mer på restriktionerna den 1 juni, förändringarna innebär att färre måste sitta i karantän jämfört med tidigare och att de som reser in i landet på jobbresor från de andra nordiska länderna inte längre behöver sitta i 10  dagars  karantän även nöjesparker, barer och nattklubbar kommer att öppna igen.

 5209 döda och 62 324 smittade av covid i sverige.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld