REDAKTIONEN

Tillsammans gör vi världens bästa radio!

Author ImageCharlie Moberg (20)

Jag heter Charlie Moberg och jag ska vara på Radio Fyris ungefär fyra veckor och praktisera. Jag har jobbat förut ett jobb som heter OrdBild i 15 år.

Jag bor på Topeliusgatan 2D i Nyby i Uppsala. Innan jag kom till Nyby bodde jag hemma hos mina föräldrar som bor i Bälinge. Jag hag en CP-skada. Jag fick min cp-skada när jag föddes och jag altid sotit i rulstol eller elrulstol. Om jag sitter i min vanliga rulstol och då säger jag mig mera handikappat.

En gång per vecka tränar jag på vuxenhabilitering som ligger på Villa vägen 2 i Uppsala. Jag simmar 30 längder i en bassäng. Jag gott i många skolor. Jag har åkt skolbuss varje dag från Bälinge för att det fans inte någon särskola i Bälinge. När jag gick i en skola hade jag gympa en gång per veckan. En gång på gympan gjorta jag illa ett ben och sen fick jag linda benet från foten och upp över knät.

Intervju med en redaktörsassistent
Author ImageEleonor Belin (6)

Jag heter Eleonor Belin
jag har jobbat på radion tidigare då
jag hade stålmammor med diagnos som program,
jag är ute och föreläser om hjälpmedel
när man har diagnoser eller flera diagnoser.
jag har jobbar tidigare på
Forum för brukarinflytande och
Ge makten vidare som är arvsfond projekt.
och är aktiv i SUF- Kunskapscentrum.
(samverkan-utveckling-föräldraskap)
och har ett brinnande intresse av hund
och så småningom vill ha som hjälpmedel.

Assistanshund som hjälpmedel
Author ImageEmil Sundberg (1)

Hej Emil heter jag. Jag är 29 år från Uppsala, bor i Gottsunda.
Mina stora intressen är datorer, teknik och det mesta inom it.
Gillar kodning samt att lära mig nya saker, inom it säkerhet och dataprogrammering.
På fritiden brukar jag umgås med vänner, eller vara ute på sommaren i härligt väder och bara njuta.
Jag skulle vilja ha ett program på radion där jag, instruerar enkla knep och saker inom data och it.
Jag har varit officiell support för spelet Unturned Server Organiser i ca 1år, men slutade pga tidsbrist. Jag har stor erfarenhet inom spelservrar, dvs sätta upp servrar, installera plugins, mods etc.
Gillar att hjälpa andra, så därför ville jag göra mitt program som heter Emil`s Teknik Guide.

Emil`s Teknik Guide Avsnitt 1
Author ImageEmma Eriksson (112)

Hej, jag heter Emma.
Jag har tre programserier.
Emmas ljudboksrecensioner, Emmas Resor och Emmas Intervjuer.
Tidigare studerade jag musik på Bolandgymnasiet Sylvenius.

Del 4 kapitel 4
Author ImageGustav Brunell (13)

Hej jag heter Gustav.
På radion har jag två program dels ett tillsammans med karin och simon. och ett eget "Gustav pratar med" där jag intervjuar personer och föreningar. Jag tycker om att prata med folk både i och ur etern.
jag är en friluftsmänniska, har jag upptäckt. jag har varit mycket ute och vandrat i naturen och jag drömmer om att göra en längre tur, kanske uppe i fjällen.

Kanalen Seeker
Author ImageIda Engström (35)

Är en tjej på 28 år som har film och serier som ett stort intresse. Just nu håller jag på med min tredje vlogg och jag bloggar även på min fritid. Jag bloggar om att leva med psykisk ohälsa och skriver även om mina åsikter.
Läser en del böcker och håller just nu på att läsa Divergent.

Månadens serie tips – American horror story
Author ImageIsac Berg (2)

Mitt namn är Isac, 26 år gammal med intresse för underhållning och lärande. tänker även mycket på design, hur saker fungerar och ursprung av diverse ting.

En nybörjarguide till Team Fortress 2
Author ImageJonathan Nordström (2)

Jag heter Jonathan och är mycket spelintresserad med en tendens att hålla mig till några få spel åt gången, annars är min fokus på att måla miniatyrer, läsa och lite matlagning.

I mitt program på Radio Fyris spelar jag brädspel och går igenom dem för att se hur roliga de är, och hur lätta de kan vara att lära sig.
Man kan kalla dem för lite längre rekommendationer för brädspel.

Platsens Historia: Ofvandahl’s Cafe
Author ImageMarcus (macnimé) Fahlén (142)

Jag heter Marcus Fahlén och jag arbetar mest med ett program som heter Macnimé. Mina intressen är spel, anime och cosplay.

Macnime The Price of Smiles.
Author ImageMartin Stenberg (21)

Jag heter Martin Stenberg och är 25 år.

Jag är här för att praktisera i fyra veckor på torsdagar och fredagar. samtidigt jobbar jag på Sleipner där man jobbar med hästar. Det är resten utav jobbdagarna. Jag har bott i Björklinge, Uppsala och nu bor jag i Storvreta. Jag har gått i många skolor.

Jag tycker om att gå i djurparker, nöjesparker, äventyrsbad, bio, konsert, teater, restaurang, kafée, lekrum, lekplats, åka på semester, hälsa på någon eller att någon kommer och hälsar på.

Jag tävlade med sång i Funkisfestivalen på Gränby Centrum och vann, som Uppsala var med och tävlade i för första gången.

Jag gillar att prata roligheter i radiostudion som har med nyheter att göra, hitta på nya mat och bakrecept om vi kan laga här.

Radio Fyris Biolista – Avsnitt 1
Author ImageMatilda Birgegård (120)

Matilda heter jag, sportnörd och ser det mesta förutom golf, konståkning och ridsport. Är engagerad i samhällsfrågor som rör den växande rasismen i Sverige och HBTQ frågor. Är militant feminist och heteronormskrossare. Jag drömmer om att bli sportjournalist, ståupp-komiker eller programledare. Forza Bajen från vaggan till graven, krossa patriarkatet!

Matildas värld- recensioner av samtliga bidrag till Eurovision song contest 2019 avsnitt 4
Author Imagepellozze (0)

hej Pelin heter jag och jag är 22 år och bor i gottsunda och mitt stora intressen är att hjälpa människor och djur att det ska vara rättvist. min hund som jag räddat har haft ett orättvist liv och blivit fel behandlad men som nu lever som en hund ska göra, jag har mina vänner och grannar som jag umgås med. Jag har jobbat på röda korset och myrona innan, som jag tycker väldigt mycket om för det är ett jobb att hjälpa andra människor som behöver det och det därför jag vill en dag kunna göra skillnad, det ska vara rättvisa, att bryr sig är viktigt för mig.

Author Imageradiofyris (124)

Radio Fyris är en opinionsbildande webbradio och daglig verksamhet som arbetar med att belysa frågor som rör neuropsykiatriska och intellektuella funktionshinder. Vecka vecka hör du nya program inom bland annat nyheter, sport kändisskvaller och dataspel. Vi vill vara en röst för mångfald som ser färdigheter framför hinder. På så vis kan vi motverka fördomar samtidigt som vi breddar utbudet av röster i media.

Emil`s Teknik Guide Avsnitt 2
Author ImageSebman (62)

Jag är sportredaktör på poddarna, Hattrick Live och Hattrick Hagunda.
Jag jobbar mycket på IFU Arena, där jag intervjuar spelare före och efter matcherna. Del tillfällen så intervjuar jag längre intervjuer där man får veta mer om spelaren. Jag följer lagen från IK Sirius IBK, IK Sirius FBC Dam och IK Sirius FBC HerrJuniorer. Jag följer också Hagunda IF, Hagunda IF Dam och Hagunda IF P05. Detta är dessa jag följer just nu och det kommer blir fler lag jag kommer att intervjua inom kort.
Så är jag på Radio Fyris, klipper och tar upp programmen men del gånger händer gör det på plats på IFU Arena.

Hattrick Hagunda #12:PlayOff 1:Intervjuar Tränaren, Che-Yuan Liang, Ordförande, Bruno Malabeux och Målvakten, Tomas Åhrberg!
Author ImageSimon Fredriksson (5)

hej
jag heter Simon Fredriksson jag är 19 år gammal och går sista året på Fyrisskolan praktiserar på radio fyris
mina intenssen är radio innebandy och fotboll.

Tacosavsnittet
Author ImageStefan Johannson (25)

Tjena, här är Stefan "Bulan" Johansson, jag är 44 år.

Min relation till radion är att jag har praktiserat här tidigare. Och då höll jag på med karaokemingel. Har spelat in 3 skivor till de närmaste i släkten. ----------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Japp de var de.

Vad gör jag på fritiden, lyssnar på musik alla slags musikstilar. Håller på och spelar keyboard på gehör hemma och spelar gitarr. Gillar att åka raggarbil och träffa folk. Kör åt en kille som har en Ford Galaxie 59a. En del av livet som gör en glad är att få köra den.

Jag bor i en tvåa i Sävja det är en mycket fin lägenhet, som jag trivs i. Jag har bott på olika områden i stan i Uppsala . Är uppvuxen mina första 9år en Morgongåva. Sedan blev de Uppland för hela slanten.

Musikmingel 4 med gäst Ewa
Author ImageTherese Wappsell (7)

Hej på er!
Tess heter jag och är en tjej på 25 år.
Jag har jobbat på RadioFyris sedan 2012 som deltagare men numera är jag fast anställd som arbetshandlerade på Radion där mitt syfte är att jag ska syssla med uppdragsjournalistik.
Jag har även en podcast som heter Funkispodden där jag diskuterar olika ämnen.
Jag har en föreläsning där jag berättar om hur man kan få jobb via daglig verksamhet.
Vägen till jobb via daglig verksamhet heter den. Vill man boka mig som föreläsare är man välkommen att skicka sin ansökan till therese.wappsell@uppsala.se

Magnus Åsén tar emot OCN-intyg ICA tunabackar.
Author ImageVeronica Wallin (13)

HeJ
jag är en tjej född 1982
Mina intressen är shopping, kolla på youtube och att vara med vänner.
Jag älskar att fixa med naglar både själv och på salong och gillar att laga mat.
Jag bor själv i en tvåa och är singel
Jag försöker gå till gymmet två gånger i veckan för jag vet att jag mår bra av det
och jag gillar att cykla.
Är otroligt hundrädd och det påverkar mig i min vardag
Min fritid består av att vara med kompisar städa och fixa i min lägenhet. Jag gillar att vara ute på stan och är otroligt social .
Jag har en adhd diagnos och jag bor med service bas.
Skönhet: Gillar hudvård lägger ansiktsmasker minst en gång i veckan gillar även att färga håret
Musik:Lyssnar väldigt mycket på musik inne i en period med svensk rap men är en allätare när det gäller musik
Shopping: Älskat att handla kläder smink och hudvård och hårvård
Jag har medverkat i en teater som heter liv och lust som är en av pjäserna i projekt rätten att leva mitt liv. Det är ett kulturparken projekt som är ett av allmänna arvsfonden projekt. Det har hållit på i 4-5 år och det har en stor slutkonferens i höst.

Virre och Tess om Artister

En reaktion på “REDAKTIONEN

  1. Author ImageAnna Andersson

    Såg just Måla med Gurra G och det var helt enkelt SKITBRA! Men det hade inte varit fel med en kort förklaring av begreppen ”wash” och ”highlight” för den oinvigde. Och så hade jag väldigt gärna velat få reda på hur figuren var fastsatt på den där grejen Gurra höll i, man kan ju inte limma fast den och häftmassa är väl inte tillräckligt starkt? Annars var det som sagt kanonbra! Tack! 😀

Kommentarer inaktiverade.