REDAKTIONEN

Tillsammans gör vi världens bästa radio!

 • Author Image

  Musik och matnörd. Gillar mycket olika sorters musik. God mat och dryck är en passion som växt fram under de senaste åren. Jag är också intresserad av hur mat och dryck interagerar, det vill säga hur musiken förstärker smakupplevelsen. Öl är ett stort intresse med provningar. Musik är också en passion, allt ifrån Alva Notos brustechno till jazz och klassiskt. Jag både lyssnar på och utövar musik genom mitt alias Andy Planck. Några favoritartister och band är: Joy Division, Kraftwerk, Depeche Mode, Jerusalem, The Weeknd, Ingemar Olsson, Ingmar Johansson, Christian Kjellvander, Softcell, Jag får också ofta hyfsat exklusiva intervjuer: Gudrun Gut, Model 500 och Helena Hauff.

  ...

 • Author Image

  Hej jag heter Andreas och är Radio Fyris stationschef. Det betyder att jag jobbar med det som behövs för tillfället. Det kan vara allt från att hjälpa till med ett intro till att diskutera aktuella ämnen i podsändningar eller bara ge feedback över en kopp kaffe. Jag startade upp Radio Fyris 2009, nu har radion växt och blivit något som jag är väldigt stolt över att få vara en del utav.

  ...

 • Author Image

  Hej, jag heter Anna Moren, och jag är 42 år. Jag är gift med Niklas. Jag bor på ett boende på Norbyvägen i Eriksberg. Jag gillar katter. Men tyvärr så får jag inte ha katt där jag bor. I sommar så ska jag till Gotland, och sen ska jag till Gröna Lund med min man. Så jag har lite planer inför sommaren. Jag älskar sommaren! Då det är ljust länge om kvällarna. Mina intressen är film och att laga mat.

  ...

 • Author Image

  Jag Heter Anonio , född 27 januari! Jag har varit på Radio Fyris sedan 2013 och jobbar som redaktör. Jag är helt knäpp, gillar amerikansk fotboll och eurvisonsongcontenst. (Blir upprörd på folk som säger eurivisionshlagerfestival) jag gör program om saker jag varit med om eller andra grejer som händer runt omkring. Gillar topplistor.

  ...

 • Author Image

  Jag heter Charlie Moberg och jag ska vara på Radio Fyris ungefär fyra veckor och praktisera. Jag har jobbat förut ett jobb som heter OrdBild i 15 år. Jag bor på Topeliusgatan 2D i Nyby i Uppsala. Innan jag kom till Nyby bodde jag hemma hos mina föräldrar som bor i Bälinge. Jag hag en CP-skada. Jag fick min cp-skada när jag föddes och jag altid sotit i rulstol eller elrulstol. Om jag sitter i min vanliga rulstol och då säger jag mig mera handikappat. En gång per vecka tränar jag på vuxenhabilitering som ligger på Villa vägen 2 i Uppsala. Jag simmar 30 längder i en bassäng. Jag gott i många skolor. Jag har åkt skolbuss varje dag från Bälinge för att det fans inte någon särskola i Bälinge. När jag gick i en skola hade jag gympa en gång per veckan. En gång på gympan gjorta jag illa ett ben och sen fick jag linda benet från foten och upp över knät.

  ...

 • Author Image

  Hej mitt namn är Eleonor Belin men jag kallas Ellen. Jobbar på Radiofyris med mitt program som heter "Stålmammor med Diagnos". Desutom jobbar jag på ett forum för Brukarinflytande. Mina intressen är att föreläsa om utvecklings störning, missbruk, ångest, deprition och givet vis mina hundar. Jag själv är en mamma och har en sån som är 16 år.

  ...

 • Author Image

  Hej Emil heter jag. Jag är 28 år från uppsala, bor i nyby. Mina stora intressen är datorer, teknik och det mesta inom it. Gillar kodning samt att lära mig nya saker, inom it säkerhet och dataprogramering. På fritiden brukar jag umgås med vänner, eller vara ute på sommaren i härligt väder och bara njuta. Jag gör ett program på radion där jag, instruerar enkla knep och saker inom data och it. Jag har varit officiel support för spelet Unturned Server Organiser i ca 1år, men slutade pga tidsbrist. Jag har stor erfarenhet inom spelservrar, dvs sätta upp servrar, installera plugins, mods etc.

  ...

 • Author Image

  Hej Emil heter jag. Jag är 29 år från Uppsala, bor i Gottsunda. Mina stora intressen är datorer, teknik och det mesta inom it. Gillar kodning samt att lära mig nya saker, inom it säkerhet och dataprogrammering. På fritiden brukar jag umgås med vänner, eller vara ute på sommaren i härligt väder och bara njuta. Jag skulle vilja ha ett program på radion där jag, instruerar enkla knep och saker inom data och it. Jag har varit officiell support för spelet Unturned Server Organiser i ca 1år, men slutade pga tidsbrist. Jag har stor erfarenhet inom spelservrar, dvs sätta upp servrar, installera plugins, mods etc. Gillar att hjälpa andra, så därför ville jag göra mitt program som heter Emil`s Teknik Guide.

  ...

 • Author Image

  Hej, jag heter Emma. Jag har tre programserier. Emmas ljudboksrecensioner, Emmas Resor och Emmas Intervjuer. Tidigare studerade jag musik på Bolandgymnasiet Sylvenius.

  ...

 • Author Image

  Hej jag heter Gustav. På radion har jag två program dels ett tillsammans med karin och simon. och ett eget "Gustav pratar med" där jag intervjuar personer och föreningar. Jag tycker om att prata med folk både i och ur etern. jag är en friluftsmänniska, har jag upptäckt. jag har varit mycket ute och vandrat i naturen och jag drömmer om att göra en längre tur, kanske uppe i fjällen.

  ...

 • Author Image

  Är en tjej på 28 år som har film och serier som ett stort intresse. Just nu håller jag på med min tredje vlogg och jag bloggar även på min fritid. Jag bloggar om att leva med psykisk ohälsa och skriver även om mina åsikter. Läser en del böcker och håller just nu på att läsa Divergent.

  ...

 • Author Image

  Mitt namn är Isac, 26 år gammal med intresse för underhållning och lärande. tänker även mycket på design, hur saker fungerar och ursprung av diverse ting.

  ...

 • Author Image

  Jag heter Jonathan och är mycket spelintresserad med en tendens att hålla mig till några få spel åt gången, annars är min fokus på att måla miniatyrer, läsa och lite matlagning. I mitt program på Radio Fyris spelar jag brädspel och går igenom dem för att se hur roliga de är, och hur lätta de kan vara att lära sig. Man kan kalla dem för lite längre rekommendationer för brädspel.

  ...

 • Author Image

  Hej, jag heter Magnus Sandill och är 23 år. Jag har kommit hit till Radio fyris i hopp om att jag ska kunna lära mig mycket om radio.

  ...

 • Author Image

  Jag heter Marcus Fahlén och jag arbetar mest med ett program som heter Macnimé. Mina intressen är spel, anime och cosplay.

  ...

 • Author Image

  Hej! Jag heter Martin Lindersten och jag gillar rymden, historia och anime. Jag är på Radio Fyris för att jag gillar att redigera saker och göra filmer. "All I need is coffee and Jesus."

  ...

 • Author Image

  Jag heter Martin Stenberg och är 25 år. Jag är här för att praktisera i fyra veckor på torsdagar och fredagar. samtidigt jobbar jag på Sleipner där man jobbar med hästar. Det är resten utav jobbdagarna. Jag har bott i Björklinge, Uppsala och nu bor jag i Storvreta. Jag har gått i många skolor. Jag tycker om att gå i djurparker, nöjesparker, äventyrsbad, bio, konsert, teater, restaurang, kafée, lekrum, lekplats, åka på semester, hälsa på någon eller att någon kommer och hälsar på. Jag tävlade med sång i Funkisfestivalen på Gränby Centrum och vann, som Uppsala var med och tävlade i för första gången. Jag gillar att prata roligheter i radiostudion som har med nyheter att göra, hitta på nya mat och bakrecept om vi kan laga här.

  ...

 • Author Image

  Matilda heter jag, sportnörd och ser det mesta förutom golf, konståkning och ridsport. Är engagerad i samhällsfrågor som rör den växande rasismen i Sverige och HBTQ frågor. Är militant feminist och heteronormskrossare. Jag drömmer om att bli sportjournalist, ståupp-komiker eller programledare. Forza Bajen från vaggan till graven, krossa patriarkatet!

  ...

 • Author Image

  jag är en person som älskar allt som handlar om nya tv spel och retro. praktikant från Navet Uppsala. Praktikant till sommaren! Jag hostar en tv spels podcast hos radio fyris som heter MasterForce Podcast. Ny Ep varje vecka! Ska sända live på twitch.tv via radio fyris med varje vecka med

  ...

 • Author Image

  Radio Fyris är en opinionsbildande webbradio och daglig verksamhet som arbetar med att belysa frågor som rör neuropsykiatriska och intellektuella funktionshinder. Vecka vecka hör du nya program inom bland annat nyheter, sport kändisskvaller och dataspel. Vi vill vara en röst för mångfald som ser färdigheter framför hinder. På så vis kan vi motverka fördomar samtidigt som vi breddar utbudet av röster i media.

  ...

 • Author Image

  Jag är samhällsredaktör och sportredaktör på Radio Fyris. Hattrick "ett live sportprogram med fokus på IK Sirius innebandy", Du kan höra Hattrick både på våran hemsida fredagar kl 13:00 och som podcast. Sök på "Hattrick Podcast" i din pod-mediaspelare eller pod-app. SebVoice är ett intervjuprogram som gästas av Uppsalaprofiler. Det är ett av de äldsta programmen på Radio Fyris som har passerat 5 år. Enemansshowen är också ett intervjuporgram som sänds på TV-Fyris och YouTube. Där jag intervjuar kändisar och andra erkända profiler i våran TV-studio. Jag började jobba här på Radio Fyris den 5 oktober 2009 och jag tycker det har hänt väldigt mycket sedan dess. Jag tycker att det är fachinerande att jobba med radio och tv.

  ...

 • Author Image

  hej jag heter Simon Fredriksson jag är 19 år gammal och går sista året på Fyrisskolan praktiserar på radio fyris mina intenssen är radio innebandy och fotboll.

  ...

 • Author Image

  Hej, mitt namn är Sofia och jag är 20 år. Jag bor här i Uppsala med mina föräldrar och en katt som heter Sessan. Jag har precis tagit studenten från medieprogrammet och jag är ny här på radion. Jag lever med en cp-skada men försöker att leva ett helt vanligt liv. Mina intressen är att lyssna på musik, skriva och hänga med vänner. jag sjunger i kör på måndagskvällar och tränar Racerunning. I mina program kommer jag ta upp olika ämnen som rör mitt liv.

  ...

 • Author Image

  Tjena, här är Stefan "Bulan" Johansson, jag är 44 år. Min relation till radion är att jag har praktiserat här tidigare. Och då höll jag på med karaokemingel. Har spelat in 3 skivor till de närmaste i släkten. ----------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Japp de var de. Vad gör jag på fritiden, lyssnar på musik alla slags musikstilar. Håller på och spelar keyboard på gehör hemma och spelar gitarr. Gillar att åka raggarbil och träffa folk. Kör åt en kille som har en Ford Galaxie 59a. En del av livet som gör en glad är att få köra den. Jag bor i en tvåa i Sävja det är en mycket fin lägenhet, som jag trivs i. Jag har bott på olika områden i stan i Uppsala . Är uppvuxen mina första 9år en Morgongåva. Sedan blev de Uppland för hela slanten.

  ...

 • Author Image

  Hej på er! Tess heter jag och är en tjej på 25 år. Jag har jobbat på RadioFyris sedan 2012 som deltagare men numera är jag fast anställd som arbetshandlerade på Radion där mitt syfte är att jag ska syssla med uppdragsjournalistik. Jag har även en podcast som heter Funkispodden där jag diskuterar olika ämnen. Jag har en föreläsning där jag berättar om hur man kan få jobb via daglig verksamhet. Vägen till jobb via daglig verksamhet heter den. Vill man boka mig som föreläsare är man välkommen att skicka sin ansökan till therese.wappsell@uppsala.se

  ...

 • Author Image

  Jag heter Tobias och är 25 år. Jag gör helst program om teknik och data. Det bästa med Radio Fyris för mig är att jag kommer ut, och inte stänger in mig hemma.

  ...

 • Author Image

  HeJ jag är en tjej född 1982 Mina intressen är shopping, kolla på youtube och att vara med vänner. Jag älskar att fixa med naglar både själv och på salong och gillar att laga mat. Jag bor själv i en tvåa och är singel Jag försöker gå till gymmet två gånger i veckan för jag vet att jag mår bra av det och jag gillar att cykla. Är otroligt hundrädd och det påverkar mig i min vardag Min fritid består av att vara med kompisar städa och fixa i min lägenhet. Jag gillar att vara ute på stan och är otroligt social . Jag har en adhd diagnos och jag bor med service bas. Skönhet: Gillar hudvård lägger ansiktsmasker minst en gång i veckan gillar även att färga håret Musik:Lyssnar väldigt mycket på musik inne i en period med svensk rap men är en allätare när det gäller musik Shopping: Älskat att handla kläder smink och hudvård och hårvård Jag har medverkat i en teater som heter liv och lust som är en av pjäserna i projekt rätten att leva mitt liv. Det är ett kulturparken projekt som är ett av allmänna arvsfonden projekt. Det har hållit på i 4-5 år och det har en stor slutkonferens i höst.

  ...

 • Author Image

  Hej, jag heter Viktor Johansson och är en del av musikredaktionen. Jag tycker mycket om musik och gillar nästa alla artister, man kan säga att jag är en riktig allätare som slukar allt från klassisk musik eller country till disco eller hårdrock. Just nu lyssnar jag mest på klassisk musik, min favorit när det gäller klassiskt är Tjajkovskij.

  ...

 • Author Image

  Hejhej - praktikant Vinny här! Mina program kommer bl.a. handla om hur det är att vara en fet, icke-binär npf-veganfunkis i ett samhälle som inte är byggd för den, häxor och ockultism, vilka tv-serier som är bäst att maratonkolla, musik, intersektionell feminism och massa annat!

  ...

En reaktion på “REDAKTIONEN

 1. Author ImageAnna Andersson

  Såg just Måla med Gurra G och det var helt enkelt SKITBRA! Men det hade inte varit fel med en kort förklaring av begreppen ”wash” och ”highlight” för den oinvigde. Och så hade jag väldigt gärna velat få reda på hur figuren var fastsatt på den där grejen Gurra höll i, man kan ju inte limma fast den och häftmassa är väl inte tillräckligt starkt? Annars var det som sagt kanonbra! Tack! 😀

Kommentarer inaktiverade.