matilda den vilda bloggar i karantän dag 87

Från och med  lördag  byter bloggen domän till www.matildadenvildabloggar.blogg.se men ni kommer fortfarande kommer fortfarande kunna nå bloggen via radiofyrs fb sida,

Svensk fotboll idag fick gehör från internationella fotbollsförbundet att få ett extra så kallat transferfönster, då klubbar köper och säljer spelare. Då den tyska högsta och andra ligan i fotboll kom igång den första stora europeiska ligan och komma igång. Viaplay som sänder ligan  i Norden märkte ett rekordstort intresse den 18 maj då ligan kom igång och streamingtjänsten hade nära 1000 procent fler strömmande minuter den omgången. Även tyska sky slog tittarrekord under omstarten. Matchen Dortmund – Schalke 04 hade 400 procent fler unika tittare än samma match i höstas som var den mest sedda matchen då under säsongen. Man kollar mer per match än tidigare och den första omgången i återstarten hade gemensamt 2 936 661 strömmande minuter på den sandade plattformen i Norden, jämfört med snittet på 277 917 minuter före coronakrisen och det är en ökning på 967 procent. Dock är den tyska ligan populär i norden då många nordiska spelare av toppklass håller till i ligan som norska supertalangen Erling Haaland och svenska landslagstjärnorna Robin Quaisson och Emil Forsberg. I den rumänska ligan i fotboll kan spelare kan straffas mellan 6 till tolv matchers avstängning om de spottar eller snorar på planen under match när säsongen återupptas Spelarna ska även resa hem svettiga i sina matchställ  och hålla två meters avstånd under uppvärmning.  I England har man startat upp världens största fotbollsliga premier leuge den 17 juni dock har två fall av coronaviruset bekräftas till de sex som redan upptäcks bland de 996 spelarna och klubbanställda som tetades under en andra omgång. En annan sport som öppnar upp är formel 1 som börjar sin säsong 3 juli men som många motorsporter kördes tävlingar online men på britternas vis kör man allt hysteriskt med en studio och en riktig expert var inbjuden till studion, på riktig formel 1 alltså och med sportens verkliga sponsorer flimrande förbi pratade experten om banan i verkligheten, man kan ju undra vilka tips som förarna tog till sig? trycka på a istället för b på sin spelkonsol, man bjöd in  riktiga förare som babblade på om banan och allt slutade med att de gav tips som föra kan tänka på inför racet, vadå, ha en stabil internetkoppling? I Formel 1 har man dessutom ett så kallad depåstopp där bilarna byter däck och fyller på bränsle, men varför då, för att spelarna och dricka? spelarna då många faktiskt förstod att det var inte bra för varumärket och vara med tackade många nej fick produktionen och ta in förare från andra racingserier,  en understimulerad fotbollsmålvakt och en sångare desperat på rampljuset för och få ihop ett fält. Dystra siffror från FN:s organ för turism UNWTO säger att coronaviruset kan få den internationell turism att falla med 60 – 80 procent iår. 100 till 120 miljoner kan påverkas direkt och säger att coronaviruset är den värsta krisen turismen upplevt men säger samtidigt att turismen kan vända upp i slutet av 2020 och framförallt 2021 och att just nöjesresor trotts komma igång snabbare än jobbresor.

Under  sommaren då tv programmen är över kollar jag mest sport och fotboll då det under sommaren skulle ha varit ett fotbolls EM men det är uppskjutet på grund av Corona pandemin, ser mycket spansk ligafotboll och engelska premier leuge och Hammarby förstås och ligorna gör olika för att minska smittspridning och längst gick premier leuge laget Tottenham som vid cooling breaks  (vätskepaus) och paus desinficerar målflaggan, matchläkare med heltäckande skyddsdräkt, förkläden en del hade visir. Aston villa hade dessutom fans med länk på länk som såg matchen. avsaknaden av publik, inställda, konserter och evenemang gjorde att Tottenhams ägare var tvungen och låna två miljarder  för att täcka kostnader och alla klubbar  riskerar och förlora 500 miljoner pund  i intäkter. Även Leicester, Watford, arsenal och Brighton, arsenal och Crystal Palace hade med fans på länk i tv sändningen, Watford hade även en skärm med fans på läktaren och banderoller prydde läktaren. 300 personer får vara arenan  på match och det inkluderar spelare, media, läkare och funktionärer . West ham brukarar ha vid inmarsch före match och vid paus spruta såpbubblor på arenan vilket man gjorde nu också, för vem då avsaknaden av publik var påtaglig så vilka sprutade man för, knappast spelarna, man hade också i sitt försök och minska smittspridning fick spelarna sitta  på läktaren vid märkta platser, platser där det inte fick sitta, var märkt med do not use. 5230 döda, 63 890 smittade av covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld