Danko Jones – Had enough

Ett frågeprogram om musik där jag, Paul, har valt en favoritmusikartist med en favoritlåt.  

—–Startlåten för detta Musiktest med dess introduktion, startas med en Nirvanasång (Smells like teen spirit)—–

Danko Jones är ett kanadensiskt rockband. Bandet grundades år 1996 av dess huvuddeltagare som fortfarande är sångaren och gitarristen Danko Jones. 

Han är bandets fantastiska ledare och bandets grundare. Bandet är fortfarande aktivt och tog sitt bandnamn Danko Jones efter bandledaren Danko Jones. 

Tillsammans ska vi nu lyssna på musiken, ställa frågor och försöka lära oss mera om musikens historia. Såklart artistens egenskaper och hans påverkan på den tillverkade musiken. Om du vill och har möjlighet så kan du delta i Musiktestet. 

Bandet Danko Jones har sedan uppstarten lanserat 11 studioskivor. Samtliga på det engelska språket och på det svenska skivbolaget Bad taste records.

Bandet består nuförtiden av Danko Jones på sång och gitarr, basisten John Calabrese och Rich Knox på trummor. Ett musikband från Toronto, Kanada.

Bandets huvudsakliga ledare är såklart personligheten Danko Jones. Den andra ständigt deltagande bandledaren är basisten John Calabrese.

Han fungerar som bandets andra huvudsaklige banddeltagare. Trummisen har ständigt bytt identitet. 

Namnet på bandet var vid dess uppstart Danko Jones Scaltro. Senare blev det enbart namnet Danko Jones efter huvudpersonen.

Personen Danko Jones producerar och sköter ofta allt helt ensam, all tillverkning och produktion. Den andre ursprungliga huvdmedlemmen är den producerande och medtillverkande basisten i bandet John Calabrese. 

Personen Danko Jones deltar oftast helt ensam, som bandets ledare enligt mig, Paul, på gitarr och sång. Väldigt likt den  brittiske musikern Eric Clapton. En enormt likartad musikalitet mellan personligheterna.

Bandet Danko Jones består alltid av tre deltagare, väldigt lika bandet Nirvana.

Jag tycker dessutom att personen Danko Jones är väldigt lik den avlidne Nirvana-ledaren Kurt Cobain. Väldigt liknande bandledande stil från båda bandledarna, enligt mig Paul. 

Båda banden har utvecklats på liknande sätt med enbart tre deltagande musiker och en person som leder all utveckling för bandet. Väldigt liknande bandutveckling enligt mig Paul!

—–låtens intro, första versen och refrängen spelas en gång av låten 

Had enough—–

Bandet Danko Jones musikstil känns igen som en blandning av musikstilarna hårdrock, garagerock, garagepunk, bluesrock, bluespunk och punkrock.

Bandets har alltid enormt bra liveuppträdanden. Ryket har spridits enormt snabbt om deras fantastiska liveuppträdanden.

Året 1999 lanserade Danko Jones deras självproducerade debutalbum som var en EP. 

Bandet nominerades då till det välkända Juno award år 2000, som är ett klassiskt väletablerat musikpris. E.Pn utnämndes till den bästa alternativa musikaliska skivan.

En enorm europeisk turné genomfördes som en del av lanseringen av bandets uppstart. Bland annat på Roskildefestivalen i Danmark och Hultsfredsfestivalen i Sverige. 

—–hela låten spelas av

Had enough——

Bandet Danko Jones lanserade sitt senaste album Electric sounds år 2023.

Glöm inte att bandet fortfarande existerar. Jag, Paul, såg relativt nyligen bandet live i Uppsala på Katalin.

Svara noggrant på frågorna i musiktestet!

  1. Hur påverkas du av musiken?
  2. Hur fungerar du av låtens sång och text?
  3. Hur starkt påverkat är bandet Danko Jones av enbart personen Danko Jones som är relativt ensam om sin musikstil? Det vill säga enbart personligheten Danko Jones utvecklar musiken som är väldigt liknande Nirvanapersonligheten Kurt Cobains utvecklande effekt för det bandet, enligt mig Paul.
  4. Hur mycket påverkade artisten personligen med namnet Danko Jones för bandnamnet?

Såklart behöver du inte delta i punkt 3 och 4 enligt ovan. Om du vill så kan du som vanligt delta i något som är väldigt utvecklande och karaktäristiskt. Helt enligt dina värderingar och åsikter. Informera gärna mig om alla dina åsikter och idéer.

Om du vill får du gärna skicka dina tankar på mail till mig. Så kanske jag läser upp dem i nästa avsnitt. 

Skicka väldigt gärna ett meddelande till radiofyris@gmail.com och skriv såklart Danko Jones i rubriken?

—–Utfassång med Nirvana samma låt som vid introduktionen. (Smells like teen spirit)—–

Jag som har spelat in avsnittet heter Paul Johansen-Moen. Tacksam för ert deltagande i Musiktestet.

musiktestet
musiktestet
Danko Jones - Had enough
Laddar in
/
This entry was posted in Musiktestet, Program on by .

About Paul Johansen-Moen

Jag jobbar ofta med musik, jag är 46 år gammal. Jag gillar mest rock n` roll och till viss del punk. Programnamnet är Musiktestet och handlar om olika artister och musik. Vanliga fördjupande frågor från Musiktestet: Hur påverkas DU av musiken? Vad gillar DU med musiken? Svara helt ärligt. Vilka omdömen sammanfattar musiken? Något frivilligt, att svara på i musiktestet, vad tycker du om takt, tonart, låtens hastighet och text? Njut av musiktestet i DIN närhet!