Hej
Snart är påsken här och till er som älskar påskmat, fika och godis så kommer här ett recept på en härlig påsk tårta.
Glad påsk önskar jag er alla.
Ingredienser:
4 st Ägg
2 dl Socker
1 dl Potatismjöl
2 tsk Bakpulver
½ dl Vetemjöl
½ dl Kakao
3 – 4 dl Apelsinjuice
250 g Hallon
Smör och Ströbröd till formen
Chokladkräm:
200 g Mörk Choklad
3 dl Vispgrädde
Citronkräm:
4 Ägg gulor
1 dl Socker
1 msk Vetemjöl
1 dl Vispgrädde
½ dl Färskpressad Citronjuice
75 g Smör
Tårtbotten:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj formen och häll i ströbrödet i en rund form med löstagbar kant.
3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser pösigt i en bunke.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om tills allt blandats.
Häll smeten i formen.
4. Grädda tårtbotten på nedersta plåtkanten i ca 30 minuter. Kontrollera med en provsticka.
Låt kakan svalna!
Chokladkrämen:
1. Hacka chokladen grovt.
2. Koka upp grädden i en kastrull, ta från värmen och låt den svalna.
3. Rör chokladen i grädden och låt den smälta. Låt den svalna.
4. Ställ krämen i kylen i ca 60 minuter så att den tjocknar så den blir lättare att smeta på.
Citronkräm:
1. Lägg alla ingredienser utom smör i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar. Den får inte koka!
2. Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner smöret i bitar, låt den kallna.
Övrigt:
1.Mosa hallonen och ta ut kakan ur formen, skär den i 3 delar.
Skeda över apelsinjuice på varje del.
2. Bred citronkrämen på den understa botten. Lägg på den andra botten och fördela dom mosade hallonen över.
Lägg på den sista tårtbotten och bred chokladkrämen över tårtan, och på sidorna.
4. Ställ tårtan på en sval plats och garnera för servering med till exempel marsipan figurer, strössel och annat gott som du kanske har hemma.