Superhjälte – podden: Spawn

Spawn är en superhjälte som jobbade på den Amerikanska underrättelsetjänsten som lönnmördare. När han själv dör sluter han ett avtal demonen Malebolgia.

Malebolgia kräver att han ska leda helvetets armeer mot himmelen. Han får superkrafter, bland annat demonisk svart magi, teleportering, ökad styrka och omänsklig snabbhet. Spawn har en magisk röd kappa som han kan använda som ett vapen. Han har också kedjor som är fulla av svart magi. Detta är bara några exempel på allting som han kan göra göra. Allt detta tar på hans “Nekroplasma” som är en slags energi som livnär sig på ondska.

Todd McFarlane skapade serietidningen Spawn 1992 med företaget Image Comics. 

Spawn låter sig övertalas att leda helvetes armé mot att åter få träffa sin fru i den riktiga världen.

SPOILER ALERT!

Tvisten är dock att när Spawn blir skickad tillbaka till jorden har 5 år gått sen hans död och hans fru har gift om sig. 

Spawn kom också ut som film 1997.  den regisserades av Mark A.Z Dippé. Huvudrollen spelades av Michael Jai White. Det är en ny film planerad, men det har inte kommit ut ett datum för släpp ännu.

Förutom filmer så har han även dykt upp i olika TV-spel. Några exempel är “Spawn: Armageddon” (2003) och “Mortal Kombat 11” (2019) 

Radio Fyris
Radio Fyris
Superhjälte - podden: Spawn
Loading
/
This entry was posted in Robert: Superhjälte-podden on by .

About Robban

Hej! Jag heter Robert och är 33 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är Fortnite, Minecraft, WOW Classic, Elden ring och New World, MMO. Även Conan Exiles, Forza 5 och Zelda. Mitt favoritlag i CS är NiP, Ninjas in Pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. Jag älskar musik, black metal exempelvis Marduk även dj mad dog och k7. Jag gillar att mecka med datorer och vill jobba med IT. Jag har en youtubekanal; https://www.youtube.com/channel/UCVkrivIX7gYJ7JVBQVwuKKQ där jag lägger ut videos om spel. Jag streamar även på Twitch; https://www.twitch.tv/robertcampos7099 jag finns även på tiktok; @blackdoktor70