Superhjälte – podden: Harley Quinn

Harleen Frances Quinzel, är en superskurk och antihero från DC Comics. Hon är jokerns flickvän. 

Hon och Jokern träffades när hon försökte hjälpa honom, då hon är en psykiatriker. Istället manipulerade Jokern henne så hon blev galen och blev kär i honom.

Harley Quinn debuterade i avsnittet “Joker’s Favor” i den tecknade serien “Batman: The Animated Series” (11 september 1992). Där är hon är en hejduk till Jokern. Efter det blev hon en mer central karaktär och dök upp i andra avsnitt, serier, filmer och spel. Arleen Sorkin är hennes mest kända röstskådespelare.

Hennes dräkt är röd och svart och påminner om en dräkt som narrar brukar bära. Jag tycker den är väldigt bra gjord.

Harley Quinns och Jokerns förhållande är väldigt destruktivt. Han slår henne och misshandlar henne även psykiskt. Flera gånger har han t.o.m försökt döda henne. Hon är trots allt det fortfarande hopplöst kär i honom. Det är en väldigt tragisk och mörk kärlekshistoria.

Vid ett tillfälle sänder Jokern iväg Harley på en raket som kraschlandar i centrala Gotham. Hon hittas av superskurken Poison Ivy, som först tänkte döda henne så fort Harley vaknar till. Harley säger till Ivy att hennes död bara skulle befria henne. När Ivy övertalat Harley att berätta sin historia erbjuder Ivy sig att hjälpa Harley att ta hämnd på både Batman och Jokern. 

Hon tar med sig Harley till sin lya i en giftig soptipp och behandlar hennes skador, samt ger henne ett serum, som ger Harley Quinn mer styrka, snabbhet och immunitet mot olika gifter och sjukdomar. Quinn och Ivy blir snabbt vänner.

Harley Quinn har inga krafter men hon är väldigt vig och bra på kampsport. Hon är även en mycket skicklig akrobat. Hon använder olika vapen, bland annat en pistol som skjuter en boxhandske, en pistol som snärjer in folk och en jättestor trähammare.

Hon har varit med i massa olika serier, filmer och spel. t.ex filmen suicide squad, spelet “Injustice: Gods among us” och de tecknade batman serierna.

Det är Margot Robbie som spelar Harley Quinn i “Suicide squad” och den kommande “Birds of prey”. Jag tyckte hon gjorde ett jättebra jobb.

Detta inlägg postades i Robert: Superhjälte-podden den av .
Robban

Om Robban

Hej Jag heter Robert och är 29 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är wow classic, minecraft och star wars mmo. Även Conan Exiles och Zelda. Mitt favoritlag i CS är nip, ninjas in pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. jag älskar musik black metal exempelvis Marduk dj mad dog k7