Superhjälte – podden: Hulken

Text:

Hulken är kärnkraft-forskaren Bruce Banners alter ego. När Bruce Banner blir arg så förvandlas han till ett stort och grönt monster.

Hulken skapades av Stan Lee & Jack Kirbie. Hulken debuterade som serietidning l maj 1962. 

Krafter: Hulken är stor, har läkande krafter, kan hoppa flera kilometer och är superstark. Han blir bara starkare ju argare han blir. Han är också väldigt tålig mot skada, strålning och sjukdomar. Något mindre känt om honom är att han också kan se spöken. 

Andra “hulk”-karaktärer som Hulken möter under sina berättelser är:

She-Hulk: Bruce Banners kusin som han blev tvungen att rädda genom att ge henne sitt egna blod efter att hon sköts av maffian

Red Hulk: Thaddeus Ross, en general i USAs militär som vill fånga in Hulken. Han blir senare utsatt för experiment och förvandlas till Red Hulk.

Red She-Hulk: Betty Ross, Thaddeus Ross dotter och Bruce Banners stora kärleksintresse. Hon dör av strålsjuka och hamnar i kryo frys. Efter vissa experiment så blir hon Red She-Hulk

Alternativa versioner av hulken: Det finns olika versioner av Hulken från andra versioner och alternativa framtiden. T.ex:

  • Zombiehulk

  • Spider-hulk (När spindelmannen blev utsatt för samma strålning som Bruce Banner)

  • Joe-Fix it (En hulkversion som är smartare och listigare. Jobbar för ägaren av ett casino i Las Vegas. Är väldigt inspirerad av 50-tals maffian)

  • Proffessor Hulk (när Bruce Banner och Hulkens alter egon slås samman och blir en Smart och stark version av hulken)

  • Hulken från Mangaverse (en version där hulken är ett enormt godzilla-liknande monster)

  • Infernal Hulk (En version av hulken som en demon)

Han har framställts i massa olika serier och filmer, och har spelats av många olika skådespelare genom åren. Den första gången Hulken gjordes på film var i TV-serien “The Incredible Hulk” (1977-1982) och spelades av lou Ferrigno. Några andra exempel är i filmen “the Trial of the Incredible Hulk” (1989) och i “Marvel Cinematic Universe” i filmer som “The avengers” (2012), “Thor: Ragnarok” (2017).

År 2009 köpte Disney upp Marvel. Du kan därför numera se Hulken i serier som “The Avengers: världens mäktigaste hjältar” och “Hulk och agenterna K.R.O.S.S.A” på Disney XD.

Förutom alla de här filmerna har det även gjorts spel om honom:

The Incredible Hulk: The Pantheon Saga (1996)

The Incredible Hulk: Ultimate Destruction (2005)

Jag tycker om Hulken för att han har väldigt coola krafter. Jag gillar också att hans alter ego Bruce Banner är en kärnkraftsforskare, det blir verkligen en kontrast mellan honom och Hulken.

Jag rekommenderar filmen Avengers: age of ultron om du vill se en bra film där hulken är med. Den har väldigt mycket action och man får se en lite mer lugn och mänsklig sida av honom. 

HULK SMASH!!!

Detta inlägg postades i Robert: Superhjälte-podden den av .
radiofyris

Om radiofyris

Radio Fyris är en opinionsbildande webbradio och daglig verksamhet som arbetar med att belysa frågor som rör neuropsykiatriska och intellektuella funktionshinder. Vecka vecka hör du nya program inom bland annat nyheter, sport kändisskvaller och dataspel. Vi vill vara en röst för mångfald som ser färdigheter framför hinder. På så vis kan vi motverka fördomar samtidigt som vi breddar utbudet av röster i media.