Stefan Sundström – Har någon sett Sabina

Välkomna till ytterligare ett avsnitt i Musiktestet! 

Ett frågeprogram om musik där jag, Paul, har valt en favoritartist med en favoritlåt. 

Tillsammans ska vi nu lyssna på musiken, ställa frågor och försöka lära oss mer om musikens historia och såklart artistens egenskaper. Om du vill och har möjlighet kan du delta i Musiktestet. 

Stefan Mikael Sundström “Steffe” är född den 11 juni år 1960 i Vantörs församling i Stockholm. 

Han är en svensk skådespelare, låtskrivare, författare, trubadur och såklart en superkänd svensk artist, välkänd musikalist.  

Sundström har en stil och egenskaper som är väldigt lika Patti Smiths. Samma utförande och med liknande innehåll. Två personer som är väldigt lika varandra vad det gäller konstnärskapet och musikalismen.

—– låtens intro, första versen och refrängen spelas en gång av låten, Har någon sett Sabina—–

Låten handlar om kärleken och dess fantastiskhet. Åldern har påverkat hans omtalade livshow i nutiden. Han har alltid uppträtt med en karaktäristisk uppträdande med hög energi men orkar inte lika mycket längre. 

Han är alltid en engagerad och produktiv författare, med en stark närvaro.

Sundström växte upp i Högdalen i Farsta i södra Stockholm. Efter avbrutna gymnasiestudier på vårdlinjen tog han ett flertal väldigt jordnära arbeten. 

För livet och framtiden satsade han hårt på sin musikalism och sitt konstnärskap, istället för studierna. 

Sundström deltog alltid i olika band. Han slog igenom med bandet Apache som vidareutvecklades till bandet Weeping Willows år 1988–1994. 

Ett väldigt omtalat deltagande och med ett enormt kreativt framträdande. Detta utgjorde inledningen på hans musikaliska karriär.

Stefans Sundström är gift med Karin Renberg, som har spelat gitarr i hans samspelta  liveband. Makarna har tillsammans döttrarna Vanja och Miranda.

Totalt har hela 18  helhetsalbum lanserats av Sundström. Alla är skrivna och tillverkade på svenska och så finns fem stycken så kallade samlingsalbum. 

Även fem författade böcker med nio litterära utmärkelser genom hela den litterära karriären!

Sundström spelade huvudrollen i filmen Svenska hjältar från år 1996. 

Han medverkade i Sveriges Televisions barnprogram Stefans matlåtar. Han och kocken Karolina Sparring åkte runt till olika kök och det lagades mat åt alla barn i en tv-show. Barnens aptit analyserades såklart. Det skrevs låtar och sånger till detta barnprogram.

—– hel låten spelas, Har någon sett Sabina—–

Svara noggrant på frågorna i musiktestet!

  1. Hur påverkas DU av musiken?
  2. Hur fungerar DU av låtens sång och text?
  3. Precisera och beskriv enskilt, Stefan Sundströms omtalade sammanställda karriär. Den är såklart otroligt urtypisk och klassisk.  

Om du vill så kan du som vanligt delta i punkt 3), som är väldigt utvecklande och karaktäristisk. Helt enligt dina värderingar och åsikter. Informera gärna mig om alla dina åsikter och idéer.

Om du vill får du gärna skicka dina tankar på mail till mig. Så kanske jag läser upp dem i nästa avsnitt. 

Skicka väldigt gärna ett meddelande till radiofyris@gmail.com och skriv såklart Stefan Sundström och, eller Har någon sett Sabina i rubriken?

Jag som har spelat in avsnittet heter Paul Johansen-Moen. Tacksam för ert deltagande i Musiktestet.

Radio Fyris
Radio Fyris
Stefan Sundström - Har någon sett Sabina
/
This entry was posted in Musiktestet on by .
Paul Johansen-Moen

About Paul Johansen-Moen

Jag jobbar ofta med musik, jag är 46 år gammal. Jag gillar mest rock n` roll och till viss del punk. Programnamnet är Musiktestet och handlar om olika artister och musik. Vanliga fördjupande frågor från Musiktestet: Hur påverkas DU av musiken? Vad gillar DU med musiken? Svara helt ärligt. Vilka omdömen sammanfattar musiken? Något frivilligt, att svara på i musiktestet, vad tycker du om takt, tonart, låtens hastighet och text? Njut av musiktestet i DIN närhet!