Queens of the stone age – No-own knows

Välkomna till ytterligare ett avsnitt i Musiktestet! 

Ett frågeprogram om musik där jag, Paul, har valt en favoritartist eller en favorit musikgrupp med en favoritlåt. 

Tillsammans ska vi nu lyssna på musiken, ställa frågor och försöka lära oss mera om musikens historia. Såklart artisternas egenskaper och deras påverkan av den tillverkade musiken. Om du vill och har möjlighet så kan du delta i Musiktestet. 

Queens of the Stone Age (även kallat Qotsa) är ett amerikanskt rockband som startades av sångaren och gitarristen Joshua, smeknamn Josh Homme år 1996 i Palm Desert, Kalifornien. Bandet är fortfarande aktivt till 100% och Josh Homme har alltid deltagit som bandets medlem.

—– låtens intro, första versen och refrängen spelas en gång av låten No-one knows —–

Innan bandet Qotsa startades, var Josh Homme aktivt i ett annat välkänt band. I bandet Kyuss som var på väg att läggas ner. Så Qotsa var på väg att uppstartas av Josh Homme som ett aktivt band istället för Kyuss. Detta bandbyte betraktas som otroligt slagkraftigt. Från ett rockband till ett annat.

Starkt genomslagskraftigt band i dagsläget Qotsa. Bandet betraktas av musikkritiker som ett band som har och haft ett större musikaliskt deltagande än bandet Kyuss.

Sitt stora genomslag fick Qotsa i och med att den forna Nirvana-trummisen och numera sångaren och gitarristen i Foo Fighters, Dave Grohl. Under kortare perioder under åren 2002-2003 och åren 2022-2023 då fungerade personen, Dave Grohl, som en trummis i bandet.

Bandets popularitet fick ett jätteuppsving under Dave Grohls temporära deltagande i bandet Qotsa.

Bandets sound är väldigt äkta och musikaliskt. Huvudtypiskt Rock ‘n roll baserat, väldigt äkta och starkt påverkat av bandets samtliga nuvarande medlemmar. 

Bandets nuvarande medlemmar

  • Josh Homme – sång, gitarr, slidegitarr, keyboard, basgitarr (1996-). Alltid otroligt aktivt deltagande med sitt eget uppstartade musikbandet.
  • Troy Van Leeuwen – gitarr, keyboard, bakgrundssång (2002–)
  • Michael Shuman – basgitarr, keyboard, bakgrundssång (2007–)
  • Dean Fertita – keyboard, gitarr, slagverk, bakgrundssång (2007–)
  • Jon Theodore – trummor, slagverk, (2013–)

I bandet deltog nio musikaliska personer alltid under turnéerna. Fem personer av dessa deltar eller deltog såklart som bandmedlemmar. 

Bandet har i dagsläget hösten 2023 åtta existerande konserter i Amerika, fortfarande ett levande, existerande, aktivt band.   

—– låten No-one knows helhet spelas upp —–

Svara noggrant på frågorna i musiktestet!

  1. Hur påverkas DU av musiken?
  2. Hur fungerar DU av låtens sång och text?
  3. Hur har bandets huvudsakliga påverkan skett av bandets huvudsakliga grundare, Josh Homme, och såklart sker i nuläget?

Om du vill så kan du som vanligt delta i punkt 3), som är väldigt utvecklande och karaktäristisk. Helt enligt dina värderingar och åsikter. Informera gärna mig om alla dina åsikter och idéer.

Om du vill får du gärna skicka dina tankar på mail till mig. Så kanske jag läser upp dem i nästa avsnitt. 

Skicka väldigt gärna ett meddelande till radiofyris@gmail.com och skriv såklart Queens of the stone age och/eller låten No-one knows i rubriken.

Jag som har spelat in avsnittet heter Paul Johansen-Moen. Tacksam för ert deltagande i Musiktestet.

Radio Fyris
Radio Fyris
Queens of the stone age - No-own knows
/
This entry was posted in Musiktestet, Program on by .
Paul Johansen-Moen

About Paul Johansen-Moen

Jag jobbar ofta med musik, jag är 46 år gammal. Jag gillar mest rock n` roll och till viss del punk. Programnamnet är Musiktestet och handlar om olika artister och musik. Vanliga fördjupande frågor från Musiktestet: Hur påverkas DU av musiken? Vad gillar DU med musiken? Svara helt ärligt. Vilka omdömen sammanfattar musiken? Något frivilligt, att svara på i musiktestet, vad tycker du om takt, tonart, låtens hastighet och text? Njut av musiktestet i DIN närhet!