Rolling stones – Satisfacation

Välkomna till Musiktestet! Ett frågeprogram om Rolling stones-musik där jag, Paul, har valt en favoritlåt. 

Tillsammans ska vi lyssna på musik, ställa frågor och försöka lära oss mer om musikens historia. De har släppt 25 studioskivor. De är absolut ett av världens mest framgångsrika rockband. 

Ålderdom har påverkat bandet hårt, en del deltagare har påverkats av sjukdom eller ålderdom till dödsfall. Fram till 2016 har de släppt 422 låtar tex: (I can’t get no) Sadisfaction–

Låten vi lyssnar till heter som tidigare sagts (I can’t get no) Satisfaction skapad av lite grann av samtliga artisterna i bandet och lite extra av artisterna Jagger och Richards. Låten utvecklades vidare hela tiden av bandets, dvs gruppens medlemmar i  Rolling stones. Rolling Stones musik har i stort sett alltid byggts upp av den amerikanska bluesmusiken, som typiskt utvecklade bandets helhetsintryck.

Bandet bildades år 1960 av  medlemmarna och är i dagsläget 3 st kvar i livet, Brian Jones var gitarrist från bandets start och avled tyvärr 1969. Charlie Watts var gruppens originaltrummis som avled 2021 av ålderdom. Samma gäller keyboardisten och pianisten Ian Stewart som avled 1985 av en hjärtattack. 

Nu i bandet:

  • Mick Jagger, sångare, lite gitarr ibland. Tillhör världseliten.
  • Keith Richards, gitarrist, tillhör även han såklart världseliten.
  • Ron Wood, gitarrist, basist och medlem i bandet sedan året 1974. Han deltog i bandet då Brian Jones tyvärr avlidit redan efter ett tufft leverne.

I staden London, som ligger i landet Storbritannien var bandet aktivt mellan 1960- till i dagsläget. Bandet spelar sporadiskt i dagsläget med ett fåtal deltagare, ålderdom och sporadiskt välmående. Enbart tre originalmedlemmar är friska och vid liv nu i dagsläget. Bandet har nu en gedigen och allvarlig ålderdom.

Bandet samarbetade såklart med the Beatles under 1960-talet och utvecklades till ett av de största banden i musikens historia.

Sångaren Mick Jaegger har en allvarlig ljudbild och ett mycket tungt leverne. Han har ett väldigt karaktäristiskt uppträdande, väldigt karaktäristik sång som är extremt unik och otrolig t fantastisk. 

Keith Richards har ett väldigt klassiskt  välmående i dagsläget, något ålderdomligt och han har sitt gitarrarbete fortfarande aktivt och också vid liv såklart också bandmedlemmen Ron Wood.

Nu kommer vi lyssna på låten! 

 Fundera på frågorna och tänk till!

  1. Vad tycker DU om musiken?
  2. Hur påverkas DU av musiken?
  3. Hur påverkas DU av sången och texten?

Om du vill får du gärna skicka di na tankar till mig på mail. Så kanske jag läser upp dem i nästa avsnitt. 
Skicka till radiofyris@gmail.com och skriv Musiktestet i rubriken.
Vad vill DU höra mer av i MUSIKTESTET? 

Jag som har spelat in avsnittet heter Paul Johansen-Moen och tekniker var Andreas Olander.

Radio Fyris
Radio Fyris
Rolling stones - Satisfacation
/
This entry was posted in Musiktestet on by .
Paul Johansen-Moen

About Paul Johansen-Moen

Jag jobbar ofta med musik, jag är 46 år gammal. Jag gillar mest rock n` roll och till viss del punk. Programnamnet är Musiktestet och handlar om olika artister och musik. Vanliga fördjupande frågor från Musiktestet: Hur påverkas DU av musiken? Vad gillar DU med musiken? Svara helt ärligt. Vilka omdömen sammanfattar musiken? Något frivilligt, att svara på i musiktestet, vad tycker du om takt, tonart, låtens hastighet och text? Njut av musiktestet i DIN närhet!