musiktestet -Hellacopters-

Välkomna till ytterligare ett avsnitt i Musiktestet!

Ett frågeprogram om musik där jag, Paul, har valt en favoritlåt.

 Tillsammans ska vi lyssna på musik, 

ställa frågor och försöka lära oss mer om musikens historia.

 – Spela ett intro till låtsegmentet – 

låten vi lyssnat på är på skivan “Pain’ the dues” (1997) och låten vi analyserar heter “Where the action is”

The Hellacopters är ett  svenskt  rockband som var aktivt mellan 1994 och 2008 och lade ner i en mellanperiod och återuppstod igen 2016.  Bandet bildades av Entomed-trummisen Nicke Andersson i Hellacopters sång och gitarr, Andreas Dregen på gitarr, Dregen tog namnet Dregen som efternamn, han bytte namn från Andreas Svensson till Andreas Dregen, med Dregen som efternamn, 2009. Kenny Håkansson spelade på bas och Robert Eriksson på trummor. Eriksson deltog i bandets hela levnadstid. Dregen och Eriksson hade tidigare arbetat som roddare under Anderssons Entombedturnéer och Håkansson var en av Anderssons barndomsvänner. Dregen bestämde sig för att lämna bandet för att fokusera fullt ut på sitt ursprungsband Backyard babies (1998). Samtliga i bandet valde att kalla sig Hellacopter temporärt i efternamn, utom Dregen som valde att kalla sig Åsk-Dregen. Dregen ersattes av Robert Dahlqvist född 1976, som tyvärr avled (2009) i Bagarmossen och bandet blev vilande då och återuppstod igen med full kraft, när Dregen var tillbaka (2016). Backyard babies upphörde som band och Dregen kunde återkomma till Hellacopters efter en tid av andra projekt, i Backyard babies och i soloprojekt.

Allt av bandets musik kommer ifrån Stockholm Sverige. Bandet har gett ut 8 studioalbum, 3 livealbum och 3 minialbum. 

Instrumenten som spelas i musiken är väldigt rockiga och de använder väldigt många liveinstrument som exempelvis elektrisk gitarr, inte så ofta akustisk gitarr, klaviatur, ofta intensiva trummor och ibland munspel.

  • Nu kommer vi att lyssna på hela låten –

Du som är lyssnare får fundera på frågorna och tänka till! 

Viktigt:

Vad tycker DU om musiken? 

Hur påverkas DU av musiken? 

Vad tycker DU om musiken? Svara helt ärligt.

Svara noggrant på samtliga frågorna i testet!

Om du vill får du gärna skicka dina tankar till mig på mail. Så kanske jag läser upp dem i nästa avsnitt. 

Skicka till radiofyris@gmail.com och skriv Musiktestet i rubriken.

Vad vill DU höra mera av i MUSIKTESTET? Om ja spela hela låten, rakt igenom och hela albumet. Sammanställ sedan musikquizen.

Jag som har spelat in avsnittet heter Paul Johansen-Moen,

Manusassistent Axel Rosén, Jonas Tidlund.

Ljudtekniker Jonas Tidlund

Radio Fyris
Radio Fyris
musiktestet -Hellacopters-
/
This entry was posted in Musiktestet on by .
Paul Johansen-Moen

About Paul Johansen-Moen

Jag jobbar ofta med musik, jag är 46 år gammal. Jag gillar mest rock n` roll och till viss del punk. Programnamnet är Musiktestet och handlar om olika artister och musik. Vanliga fördjupande frågor från Musiktestet: Hur påverkas DU av musiken? Vad gillar DU med musiken? Svara helt ärligt. Vilka omdömen sammanfattar musiken? Något frivilligt, att svara på i musiktestet, vad tycker du om takt, tonart, låtens hastighet och text? Njut av musiktestet i DIN närhet!