Hogwarts Legacy

Hej alla lyssnare, i det här avsnittet av Roberts recensioner så får ni höra min recension av spelet Hogwarts Legacy!

Manus;

Hogwarts Legacy är ett äventyrsspel som släpptes  den tionde  februari 2023. Spelet utvecklades av amerikanska Avalanche software, inte att förväxla med våra svenska spelutvecklare Avalanche studios. Avalanche software har sitt kontor i Utah och ägs av Warner Bros.

Spelet avslöjades vara i utveckling på en showcase stream av Sony den 16 september 2020. Utvecklingen av spelet skedde sedan under pandemin och flera ändringar fick göras för att skapa spelet, många röstskådespelare blev kanadensiska och mycket arbete gjordes på distans.

Spelet är baserat på författaren J. K. Rowlings värld från Harry Potter böckerna. Det finns 7 böcker och 8 filmer, sedan finns det även 3 extra filmer för fantastiska vidunder som utspelar sig på 1920-talet. Det har även kommit flera spel i Harry Potters värld Jag har läst alla böcker sett alla filmerna och spelat alla spelen.  

Hogwarts Legacy har sålt i 12miljoner exemplar och har haft många spelare på steam sedan releasen.

Jag har spelat spelet sedan det släpptes

I spelet så får man spela en elev på Hogwarts som är i femte klass. Året är 1890, det vill säga ungefär 100 år innan Harry Potter kommer till Hogwarts.

Mycket är sig ändå likt och den som är en fan av filmerna eller böckerna kommer att känna igen Hogwarts olika hus, samt flera av spökena på Hogwarts. Andra saker är dock helt nya för spelet.

Det finns gott om intriger och drama i spelet som man kan välja vilken sida ens karaktär vill stödja.

Något som var dåligt var att olika butiker bara sålde och köpte vissa varor, det gjorde det onödigt jobbigt att sälja saker.

Ladningstiderna kändes långa innan videosekvenserna.

Det finns även en trollformel som avslöjar vart allt hemligt finns i ett rum, det känns tråkigt då det är roligare att upptäcka allt själv. Det känns lite som ett fusk med trollformeln.

Något som är riktigt bra är att det finns fast-travel så man inte behöver springa överallt. Det finns även flera mounts som man kan använda för att resa snabbare och flyga.

Det går även att fånga djur vilket känns lite som att spela pokémon, men jag vet inte vad man ska med djuren till.

Det skulle även vara roligare om man fick göra alla uppdrag i vilken ordning man vill, i spelet så är många uppdrag låsta av att man först måste kunna en viss besvärjelse.

I stort är det dock inte något problem.

Jag tror det finns nått för alla i det här spelet och jag rekommenderar det för alla. Både barn som vuxna kan spela det här spelet och hitta saker de gillar. Jag ger spelet 10 av 10 i betyg, det är ett riktigt roligt spel som alla borde testa.

Robert Recenserar
Robert Recenserar
Hogwarts Legacy
Loading
/
This entry was posted in Robert recenserar on by .

About Robban

Hej! Jag heter Robert och är 33 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är Fortnite, Minecraft, WOW Classic, Elden ring och New World, MMO. Även Conan Exiles, Forza 5 och Zelda. Mitt favoritlag i CS är NiP, Ninjas in Pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. Jag älskar musik, black metal exempelvis Marduk även dj mad dog och k7. Jag gillar att mecka med datorer och vill jobba med IT. Jag har en youtubekanal; https://www.youtube.com/channel/UCVkrivIX7gYJ7JVBQVwuKKQ där jag lägger ut videos om spel. Jag streamar även på Twitch; https://www.twitch.tv/robertcampos7099 jag finns även på tiktok; @blackdoktor70