Roberts recensioner – Gotham Knights

Hej och välkomna till Roberts recensioner. 

I det här avsnittet recenserar jag spelet Gotham Knights en adaptering av DC-comics. Det kommer även en fristående TV-serie med samma namn som har en planerad release 2023.

Spelet släpptes 21 oktober 2022 av Warner Bros games, det finns till PC, playstation och xbox. Jag har spelat spelet på PC.

Bakgrunden i spelet är att Batman har dött efter att ha sprängt sig själv tillsammans med sin ärkefiende Talia Al Ghul.

Det är nu upp till fyra andra hjältar att rädda Gotham. I spelet kan man spela Robin, Batgirl, Nightwing och Red hood.

I spelet möter man några av Batmans klassiska fiender, såsom Pingvinen, Harley Quinn, mr Freeze och the Court of Owls. Men även en del nya såsom att Alfred har en ond tvilling som förvandlar folk till zombies.

Bland det första man märker när man börjar spela är hur snyggt spelet är, det har väldigt bra grafik och bra animationer även om momentet där man byter hjälte ser ganska roligt ut. 

Jag tycker storyn i spelet är väldigt bra. Det känns spännande att spela spelet och få veta mer om vad som hänt. Storyn växer fram på ett bra sätt genom dialog, det är kul att man får veta olika saker om storyn beroende på vilken hjälte man valt att spela. Som tips om man kör fast i storyn är att att söka på spelet på google och skriva spelets namn och orden “game full” då får man ofta fram en guide för hela spelet.

Något som känns lite synd är att själva game-playet inte ändras så mycket med vilken hjälte man väljer att spela.

Alla hjältar har 7 hp och kan ta sju träffar.

Man kan fritt välja att byta hjälte under spelets gång, alla levlar upp i samma takt, även när de inte spelas vilket är bra.

Världen man spelar i känns genomarbetad och är stor, en riktigt bra gjord spelvärld, man känner att man vill få mer av den och utforska spelet. En rolig detalj är att det går att se in i alla hus.

Spelet har även skins och customization till fordon, en del måste man betala för, vilket känns sådär.

En kul detalj är att det finns arkadspel som man kan spela i spelet, så det blir som ett spel inuti spelet.

EN dålig sak. Fienderna har olika kläder och hjälmar och vissa av dem behöver man betrakta med bat-vision knapp X för att lista ut deras svagheter och sedan använda Q knappen för att fånga dem och sedan pressa dem på viktig info.
Det dåliga är att spelet inte berättar detta.
Jag fick googla det eftersom jag inte kom vidare.   

Det kan även vara svårt att veta vart man ska i quests, eftersom det inte visas hur man ska gå för att komma dit, quest trails som visar vägen skulle varit bra.

Det går inte att blocka attacker vilket känns konstigt.

Spelet är ganska svårt och ibland på ett dåligt sätt, till exempel

så helar bossarna i spelet upp under boss striderna vilket känns som en dålig spelmekanik.

Jag ger Gotham Knights 9 av 10 i betyg. För er som gillar de tidigare Batman spelen och spel såsom Spiderman, Skyrim och Assassins Creed rekommenderar jag att spela det här spelet.

det finns på steam om man vill köpa det.

Radio Fyris
Radio Fyris
Roberts recensioner - Gotham Knights
/
This entry was posted in Robert recenserar on by .
Robban

About Robban

Hej! Jag heter Robert och är 32 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är WOW Classic, Minecraft och New World, MMO. Även Conan Exiles, Forza 5 och Zelda. Mitt favoritlag i CS är NiP, Ninjas in Pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. Jag älskar musik, black metal exempelvis Marduk även dj mad dog och k7. Jag har en youtubekanal; https://www.youtube.com/channel/UCVkrivIX7gYJ7JVBQVwuKKQ där jag lägger ut videos om spel. Jag streamar även på Twitch; https://www.twitch.tv/robertcampos7099