Roberts Recensioner: Seven Deadly Sins

Hej alla lyssnare, i det här programmet recenserar jag animeserien Seven Deadly Sins.

Här finns även texten för inspelningen, läs gärna medan ni lyssnar om ni vill;

Seven deadly sins är en Manga skriven och Illustrerad av Nakaba Suzuki, mangan animerades till en animé vars första säsong släpptes 2014. Serien har pågått sedan dess och den sista och slutgiltiga säsongen släpptes 2021. Det finns även OVA (original video animation) extra avsnitt som utvecklar serien. I den här recensionen så fokuserar jag på animé serien.

Serien har en medeltida fantasy setting med magi och parallella världar. I den så får man följa Elizabeth, en prinsessa som försöker återuppbygga en helig riddarorden till sitt kungarike, riddarna kallades “the seven deadly sins”, och deras orden försvann när hennes rike tidigare blivit besegrat av en demon invasion för flera hundra år sedan. Nu är demonerna tillbaka igen och Elizabeth vill hitta en ny grupp med rikets beskyddare.

Säsong 1

Första säsongen fokuserar på att introducera flera av karaktärerna som Elizabeth hittar och som blir början till riddarordern “the seven deadly sins”

Säsong 2

I säsong två har Elizabeth redan hittat de flesta av medlemmarna som kommit att bli de nya “Seven deadly sins” de tillbaka i kungariket igen. Den börjar med att grisen Hawk introduceras till gruppen och under säsongen så får tittarna veta att en av gruppens starkaste medlemmar som även Elizabeth är kär i, Meliodas, har en mörk sida.

I säsong två så trappas även kriget med demonerna upp och demonerna har börjat invadera med de typer av demonsoldater som de gjorde för flera hundra år sedan. Gruppen inser att de behöver bli starkare för att kunna slåss mot demonhotet.

Gruppen träffar en av de som släppt in demonerna till deras värld igen och de som frammanat demonerna inser sitt misstag när de får reda på att det finns mycket mäktigare demoner än de tidigare trott. De här mäktiga demonerna kallar sig för de tio budorden och de slåss med de sju dödssynderna.

Säsong 3

Efter sitt möte med de tio budorden så korruperas den starkaste dödssynden Meliodas och riddarorden splittras igen. Gruppen måste kämpa för att hjälpa Meliodas och återförenas.

Säsong 4

kom 2021 och avslutar serien. Den fokuserar på den slutgiltiga striden mot demonkungen och att stoppa demonkungen från att komma tillbaka. Seven deadly sins får jaga demonkungen medan den besätter olika kroppar.

Serien avslutas med att tittarna får se vad som hänt i de olika dödssyndernas liv 10 år efter striden med demonkungen.

Betyg

Seven deadly sins har en väldigt bra story, men om man ska säga något negativt om den så kan storyn ibland kännas lite hoppig och rörig. 

Jag rekomenderar att se hela serien och att inte ta alltför långt uppehåll mellan säsongerna och avsnitten då det lätt kan bli rörigt att hänga med i all handling, på det sättet påminner den om att se på Game of Thrones. Det är mycket man inte vet om karaktärerna i början av serien som växer fram, det har dom verkligen gjort bra. Det som kunde kännas lite synd var att alla karaktärerna inte fick lika mycket bakgrundsstory, jag hade till exempel velat veta mer om Merlins bakgrund.

Mitt favoritavsnitt var tidigt i serien under säsong två när dom skulle fånga in grisen Hawk, det var ett mycket roligt avsnitt. Serien har mycket humor tillsammans med sin story vilket är roligt och jag tycker det här avsnittet är ett bra exempel på detta.

Som helhet tycker jag att serien var väldigt bra, en 9 av 10 i betyg. Gillar man animé så bör man se den. Alla seriens säsonger finns tillgängliga på Netflix.

Radio Fyris
Radio Fyris
Roberts Recensioner: Seven Deadly Sins
/
This entry was posted in Robert recenserar on by .
Robban

About Robban

Hej! Jag heter Robert och är 32 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är WOW Classic, Minecraft och New World, MMO. Även Conan Exiles, Forza 5 och Zelda. Mitt favoritlag i CS är NiP, Ninjas in Pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. Jag älskar musik, black metal exempelvis Marduk även dj mad dog och k7. Jag har en youtubekanal; https://www.youtube.com/channel/UCVkrivIX7gYJ7JVBQVwuKKQ där jag lägger ut videos om spel. Jag streamar även på Twitch; https://www.twitch.tv/robertcampos7099

One thought on “Roberts Recensioner: Seven Deadly Sins

Comments are closed.