Roberts Recensioner: Loki

Jag har sett på serien Loki som finns på Disney +.

Musiken var “nice som fan”.

Jag gillar inte att Loki blir som en superhjälte. Jag tycker han ska fortsätta mer som en skurk, det passar honom mycket bättre. 

Tom Hiddleston som spelar Loki gör dock ett väldigt bra jobb.

Jag är inget jättefan av seriens premiss. 

Jag tycker serien är väldigt seg.

Jag gillade storyn och hur Lokis roll utvecklades i serien. Jag ska prata om vad jag gillade med Lokis karaktär senare.

I början trodde jag inte att det skulle vara en höjdare eftersom den var så seg, men efter att jag sett hela ändrade jag uppfattning. 

Loki blir arresterad av TVA, eller Tids Variant Auktoriteten, i början av serien eftersom han bryter mot tidslinjens händelser. Efter tiden i fångenskap får han vetskap om sitt öde och order om att fånga en annan variant av sig själv. Han träffar varianten Sylvie som är en kvinnlig version av Loki. Hon övertygar Loki att TVA är skurkar som består av hjärntvättade människor som kidnappats från deras egen tid.

De vill ta reda på vem som skapade TVA och varför, men när de är nära att göra framsteg blir Loki skickad till Tomrummet vid tidens slut av chefen för TVA, Renslayer. Sylvie följer efter till tidens slut och tillsammans med flera olika Lokis hittar de fram till han som ligger bakom TVA, “he who remains”, eller “han som består”. 

Han som består förklarar för Sylvie och Loki varför han är så strikt med tidslinjen: Om han inte skötte den skulle det bli krig mellan multiversum, för fler versioner av honom skulle vara anledningen. Därför måste Loki och Sylvie leva sina liv som skurkar. Sylvie håller inte med och försöker döda han som består men Loki stoppar henne för att han är rädd för kriget som skulle uppstå. 

Serien slutar med att Sylvie skickar tillbaka Loki till TVAs kontor medan hon dödar han som består. Tidslinjen visar flera sprickor medan Loki ser en ny staty i kontorets arkiv på den döde diktatorn.

Jag gillade hur Loki blev lite mer av en hemlig hjälte snarare än en typisk sådan. Serien var långsam i början men den blev bättre och bättre ju mer jag såg. Manuset var lite sådär. Det blev väldigt förvirrande ibland på grund av allt prat om tidslinjer och alternativa universum. 

Eftersom olika delar gav så olika intryck så ger jag serien en 6/10. Intressant men rörig. Serien har 6 avsnitt och finns på Disney+. 

Radio Fyris
Radio Fyris
Roberts Recensioner: Loki
/
This entry was posted in Program, Robert recenserar on by .
Robban

About Robban

Hej! Jag heter Robert och är 33 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är Fortnite, Minecraft, WOW Classic, Elden ring och New World, MMO. Även Conan Exiles, Forza 5 och Zelda. Mitt favoritlag i CS är NiP, Ninjas in Pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. Jag älskar musik, black metal exempelvis Marduk även dj mad dog och k7. Jag gillar att mecka med datorer och vill jobba med IT. Jag har en youtubekanal; https://www.youtube.com/channel/UCVkrivIX7gYJ7JVBQVwuKKQ där jag lägger ut videos om spel. Jag streamar även på Twitch; https://www.twitch.tv/robertcampos7099 jag finns även på tiktok; @blackdoktor70