Roberts Recensioner: Game of Thrones Säsong 5

Jag har sett färdigt den femte säsongen av game of thrones. Jag tyckte den var mycket rörigare än tidigare säsonger. Det var svårare att hänga med och saker händer mycket fortare.

Arya åker till den fristående staden Braavos, på andra sidan havet. Där går hon med dem ansiktslösa männen, en order av lönnmördare som dyrkar en dödsgud. Hon tränar jättelänge och lär sig om deras gud. Efter att hon bröt mot deras order så blev hon blind. Jag fattade inte direkt varför det hände. Det kändes ganska random. Jag tyckte hennes story var ganska tråkig denna säsong.

Tyrion blir smugglad i en låda av Lord Varys efter hans rymning från avrättning förra säsongen. Varys övertalar Tyrion att hjälpa Daenerys att bli drottning. En alkoholiserad och bitter Tyrion bestämmer sig för att åka med, men blir kidnappad av Daenerys tidigare rådgivare Jorah Mormont. 

Daenerys resa är helt okej. Den är inte lika bra som säsong 3, men mycket bättre än säsong 2. Den är inte rörig, men kanske lite seg. Ingenting extremt dock. Jag gillade en av hennes sista scener när en av drakarna kommer och räddar henne.

Jag hatade verkligen scenen när en oskyldig flicka blir bränd till bål efter att häxan Melisandre övertalade hennes pappa kung Stannis att offra henne till ljusets gud.

Avsnitt 8, Hardhome, när Iskungen attackerar Jon Snow och vildingarna var mitt favoritavsnitt. Det var så snyggt gjort, super coola effekter och man får se mer av White Walkers. Jons resa har en hel del höjdpunkter den här säsongen, men är trots det lite seg i mitten. 

Tyrion och Jorahs resa är ett exempel på bra tempo. Det händer tillräckligt mycket så man inte blir uttråkad, men inte så mycket så det blir rörigt.

Det känns som att de bästa avsnitten i den här serien är när ett avsnitt fokuserar på en eller två karaktärer i taget. Mindre händer samtidigt, det blir lättare att hänga med och scener får tid att andas för att inte kännas rushad. 

Över lag är den här säsongen ganska rörig. Det finns massa bra scener och höjdpunkter, men säsong 5 är i helhet är lite sämre än tidigare säsonger. Den hålls tillbaka av ett väldigt ojämnt och konstigt tempo. Jag ger säsong 5 8/10.

This entry was posted in Program on by .
Robban

About Robban

Hej! Jag heter Robert och är 31 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är WOW Classic, Minecraft och New World, MMO. Även Conan Exiles, Forza 5 och Zelda. Mitt favoritlag i CS är NiP, Ninjas in Pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. Jag älskar musik, black metal exempelvis Marduk även dj mad dog och k7