Robert Campos top 10 spel

I den här videon pratar jag om mina personliga favoritspel som jag verkligen tycker ni alla borde prova.

10. Apex legends 

Apex legends är ett multiplayer skjutspel. Det är en Battle Royale som Fortnite. Massor av spelare släpps ner från ett flygplan i början och sen får man kriga med alla andra när man landat med sin fallskärm. Man måste också leta upp egna vapen, rustning och första hjälpen kits. Man börjar helt obeväpnad och alla landar på olika ställen. Den som överlever längst vinner. Det är väldigt mycket action och allting går väldigt snabbt så man måste vara kvicktänkt och uppmärksam. Jag gillar alla delar av spelet och har inget direkt jag kan komma på som jag ogillar.

Spelet är gjort av respawn entertainment. Det släpptes 2019 och går att ladda ner gratis på Origin till datorn, men finns även gratis till konsol.     

9: Shadow of the tomb raider

Shadow of the tomb raider kom ut 2018 och är det senaste släppet i Tomb raider serien. Lara Croft är huvudkaraktären i spelet, hon är en utforskare/arkeolog som utforskar gamla ruiner och bekämpar skurkar. 

Serien har funnits i 24 år, sedan 1994. Spelet är en “action adventure” och det är mycket akrobatik och parkour som man håller på med när man spelar. Man slåss mycket i mörka miljöer, ofta tunnlar och även i gamla gravplatser. 

Min favoritdel av spelet är humorn, speciellt en ny karaktär, Laura’s vän som heter Jonah Maiava. Jonah drar väldigt många roliga skämt under spelets gång. 

Spelet finns till PC, PS4 och Xbox one.

8. Spyro 2: Ripto’s rage

Spyro: Ripto’s rage kom 1999 och är av genren 3D platformer. Jag spelade det när jag var liten och spelet var ett exklusivt släpp till Playstation 1, som jag spelade det på. I Spyro: Ripto’s rage (och de andra spelen i Spyro serien) spelar man som den godhjärtade lilla draken Spyro som skall klara av pussel, rädda folk och bekämpa skurkar. I Ripto’s rage vill Spyro åka på semester och upptäcker en portal till en gammal värld han varit på förut och besegrat skurkar, världen heter Dragon’s shore. Men när han dyker upp på andra sidan efter att ha tagit portalen inser Spyro att det inte blir någon semester… 

Spelet har både en bra story och roliga uppdrag. På min favorit nivå hjälper man grottmänniskor att slå tillbaka mot skurken. Den sämsta nivån enligt mig är en bana där man är under vatten och det finns också en bana där man enbart flyger runt, den gillar jag inte så mycket heller. Spyro finns nu också omgjort, med ny grafik men med samma banor och kärna, till steam på datorn där man kan köpa det.

7. Loco Roco

Loco Roco är ett spel om små gula bollar. De små gula bollar ska man leda genom olika banor och kämpa emot de svarta bollarna som försöker ta över världen. 

De små gula bollarna kan samlas ihop och bli en stor för att sedan bli flera små igen. Spelet tillhör genren platformer, precis som Super Mario.

Det roligaste med Locoroco är att man spelar i takt med musiken. Också att man spela r genom att luta deras värld och få de att rulla åt de håll de ska, istället för de vanliga spelen där man styr sin gubbe vart den ska. 

Det negativa med spelet är att det inte fanns något lättillgängligt internet på konsolerna, detta var 2008, så om man körde fast kunde man inte få handledning om vart man skulle om man körde fast. Loco Roco 2 är bättre än Loco Roco 1, både storyn och själva spel designen var ett stort steg framåt för Locoroco franchisen.  Loco roco kan spelas på psp, ps4 och psp vita.

6. Command and Conquer: Red Alert 2

Red Alert 2 är ett strategispel som kom år 2000, vilket gör det 20 år gammalt i år. Spelet är enligt mig och många andra det bästa strategispelet som någonsin gjorts. 

Spelet hör till genren RTS vilket står för Real Time Strategy. Real time betyder att spelet inte är turbaserat utan allt sker i en löpande takt. 

Jag spelade Command and Conquer för första gången på mitt Playstation 1 när jag var tio år gammal. Det var före sin tid för det hade bra grafik för sin tid och cutscenes med små videor som höll en kvar i spelet. Jag var däremot ingen stort fan av storyn. Spelet finns nu också på Steam med ny, uppdaterad grafik.

5. Star wars: Jedi Fallen Order

Star Wars: Jedi fallen order är ett single player RPG spel som utspelar sig i star wars världen. Spelet handlar om nya karaktärer, men även olika klassiska karaktärer, bland annat Darth Vader. 

I Jedi Fallen Order spelar man som Jedin Cal Cestis. Han jagas av Sith och går med i en motståndsrörelse. Man åker runt till olika planeter och gör olika uppdrag.  

Dem har gjort ett väldigt bra jobb med både musik, story, ljud och grafik.

Spelet släpptes den 15:e november förra året av EA. 

4. Subnautica

Subnautica är ett överlevnadsspel som kom ut 2014.

I Subnautica är man strandsatt i en flytande “escape pod” på en främmande planet mitt i havet, då ens rymdskepp kraschat. Planeten är en havs planet och man finner sig snabbt under vattenytan.

Spelet går ut på att bygga en bas i havet och överleva där medan man utforskar planeten. I vattnet möter man massa skumma fiskar. Vissa kan man jaga för mat och material, medans andra attackerar dig. Man ska också leta efter delar till att bygga sin bas.

Spelet kan vara riktigt läskigt ibland, vilket jag tycker är väldigt kul, men det är verkligen inget spel för dem som är rädda för havet.

Det som är mindre bra är att det inte finns en karta i spelet, så det kan vara svårt att hitta.

3. Tony Hawk Pro Skater 2

Plats 3 är spelet om proffs skataren Tony Hawk som man även spelar och trixar sig fram som på skaterampen. Det är singleplayer vilket betyder att man spelar ensam. 

Det finns olika banor där målet är att göra så många tricks som möjligt och att bli bäst. 

Eftersom spelet är ganska gammalt, 20 år närmare bestämt, är grafiken inte så bra. 

Det bästa med spelet är att man kan även bygga sina egna banor. Det går att spela på Playstation, Nintendo 64, Xbox, Game Boy Advance, Sega Dreamcast, Game Boy, IOS och Mac OS. PC, finns på epicgames.com

2. Conan exiles

Plats nummer 2 är conan exiles som är ett överlevnadsspel till dator och PS4, det släpptes 2007.

Man börjar strandsatt mitt ute i öknen utan kläder och måste samla in material för att bygga rustning, vapen, verktyg och en bas. Samtidigt så måste man hitta vatten att dricka och jaga efter mat. Det mesta av spelet går ut på det här. Jag tycker det är kul att samla in alla sakerna, det är väldigt avslappnande på något sätt. Jag brukar kolla på en serie samtidigt som jag hugger ner träd eller gräver efter järn.

Spelet är dock mer än att bara samla på saker. Det finns jättemånga olika monster, vilda djur och andra människor man kan slåss emot. Ju längre in i vildmarken man går desto tuffare blir ens motståndare, så man måste hela tiden levla upp och skapa bättre och bättre saker. 

Världen man spelar i har 5 olika klimat. Öknen, djungeln, skogen, tundran och vulkanen. Alla har olika monster och djur. Dem är alla väldigt bra gjorda, spelet i sig ser väldigt bra ut. På många ställen finns det också olika bossar, grottor och hemliga dungeons.

Man kan välja att spela antingen själv eller tillsammans med andra. När man spelar själv blir det mer kämpigt och känns mer som ett riktigt överlevnadsspel. Att spela med andra däremot är mindre “grindigt” (långtdraget) och ger istället andra utmaningar, som t.ex att olika lag kan slåss emot varandra.

Spelet kan dock vara ganska laggigt, framför allt monstren. Att slåss, även om det är kul, kan vara ganska buggigt. Går man in i en mindre bas så är det bara dem allra närmaste som märker att man ens är där. Resten sitter ner och gör ingenting förrän man kommer jättenära. Skulle dem fixa de här problemen skulle spelet vara nästan perfekt.

1: Wow classic

Wow står för world of warcraft och är en MMORPG. Spelet är till datorn och har många världar och många spelare. Wow släpptes 2004 och har utvecklats mycket sen dess. Det finns två klaner i wow; Horde och Alliance som ligger i krig mot varandra. Båda sidorna har coola saker och häftiga karaktärer.

När man börjar spelet så får man skapa sin egna karaktär. Då får man välja om de ska vara en krigare, jägare, magiker och massa mer. Man får också bl.a välja utseende, ras och namn. Det gör att man kan få spela spelet precis som man vill, vilket jag tycker är jättebra.

Själva spelet går ut på att göra massa uppdrag. Dem flesta uppdragen   är tyvärr ganska tråkiga och går mest ut på att samla in några saker eller gå till punkt A eller B och döda dem här monstren. Det jag tycker är roligare är att slåss mot andra spelare och att göra “dungeons” eller  “raids”, alltså att gå in massa spelare tillsammans genom en bana för att slåss mot massa monster och besegra en boss. Trots tråkiga sidouppdrag så är det alltid kul att skaffa bättre utrustning och känna att man blir starkare.

Musiken är jättebra och storyn är väldigt bra skriven. Röstskådespelarna gör ett jättebra jobb. 

Man kan hitta mycket information om spelet på wowhead.com

Det skulle vara kul om de la till ett riktigt pengasystem. Det finns en stad där människorna är vänliga, men det enda man kan göra där är att köpa te. Hade man kunnat samla in pengar på något sätt, kanske genom uppdrag hade spelet känns mindre enformigt. Spelet hade nog blivit bättre om man skulle kunna köpa utrustning för pengar, även om det kanske hade tagit ifrån lite av känslan av att överleva i vildmarken.

Detta inlägg postades i Program den av .
Robban

Om Robban

Hej Jag heter Robert och är 30 år gammal. Jag är en gamer som älskar att spela datorspel. Jag älskar mat och monster. Tittar mycket på youtube. Mina favoritspel är wow classic, minecraft och star wars mmo. Även Conan Exiles och Zelda. Mitt favoritlag i CS är nip, ninjas in pyjamas. Mina personlighetsfärger är gul och grön. jag älskar musik black metal exempelvis Marduk dj mad dog k7