matilda den vilda bloggar i karantän dan 196

USA:s sörsta biografkedja AMC Theatres, slog den 20 augusti öppnade återigen upp portarna på omkring 100 a sina drygt 600 biografer i landet. För att fira återöp0nadet säljs biljetterna under premiärdagen för samma pris som 1920 det vill säga 50 cent. Nu hoppas biografkedjan hoppas man nu att två tredjedelar av biograferna ska kunna öppna inför premiären av Christoffer Nolans Tenet den 3 september. AMC Theatres har drabbats hårt av coronapandemin och beräknade  att ha förlorat närmare 2,4 miljarder dollar omkring 22 miljarder kronor i intäkter under den första delen av pandemin. Bland annat har man tvingats fler än 1000 biografer och 600 anställda sades upp inom koncernen. AMC äger också den svenska filmstaden. Stim som förvaltar de ekonomiska rättigheterna åt över 92.000 låtskrivare, kompositörer och musikförlag. De valde att införa omkring 300 extrastipendier för att mildra coronakrisens effekter för branschen och enligt karsten Dyhrberg Nielsen vd på stim har man sedan i våras tagit i en rad olika initiativ för att underlätta detta och förstärkte även sin ordinarie stipendieverksamhet så att ytterligare knappt 300 anslutna kan få 10.000 kronor  vardera i extrastipendier. Den franska fotbollsspelaren Samuel Umtiti som fortfarande återhämtar sig efter en knäskada har också han smittads av coronaviruset, detta är det andra coronafallet i klubben på kort tid då även landsmannen Jean Clair Todibo också smittas av covid 19. Ett försök att hjälpa brittiska restauranger, caféer och pubar ser ut att ha ökat invånarnas lust  att gå ut och äta under den pågående coronapandemin och under måndagar till onsdagar under augusti står den brittiska staten för halva notan på utemåltider för upp till 10 pund eller drygt 100 kr per person.  Stödprogrammet Eat out  to help out eller ät ute för att hjälpa till har hittills fått uteställena att se en ökning med nära 27 procent mot samma dagar ifjol.  Det visar siffror från brittiska centre för Economics and Buisness Reaserach som analyserat programmets första två veckor. och enligt CEBR går det inte at förneka att programmet som beräknades kosta 500 miljoner pund har varit en succé.

101 332 smittade och 5907 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Program den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *