matilda den vilda bloggar i karantän dag 200

Brittiska teatrar får spela igen inför en reducerad publikskara befinner sig i branschen  i kris och i Londons världsberömda teater och musikal distrikt West End säger upp 200 personer. Stjärnproducenten Sir Cameron Mackintosh som bland annat ligger bakom musikalproduktioner som Les Misérables och Hamilton säger upp omkring 200 anställda på sina anställda på sina London teatrar men sedan 15 augusti återigen slå upp portarna för en reducerad publikskara med ny införda Corona restriktioner dock befinner sig många av teatrarna i ett mycket svårt ekonomiskt läge efter ha hållit stängt sedan mitten av mars och enligt representanter för branschen är det inte hållbart att spela för endast 30 – 40 procent av publikkapaciteten. En av scenerna har som drabbats hårt av coronakrisen är konserthallen Royal Albert Hall där bland den välkända sommarkonserten Last night of proms dom hållit sedan 1895 och enligt institutionens chef Daniel Craig Hasall befinner sig nu farligt nära  att tvingas slå igen för gott om man inte får ekonomiskt stöd. Även instiutioner som Royal Shakespeare Company ( RSC) i Stratford – upon – Avon och The Globe varnat för att man kan tvingas lägga ned sin verksamhet. Ett stort coronautbrott har brutit ut på förskolan Vimpeltorget I Kalmar, tre personalen, ytterligare fyra låg  hemma med symptom vilket gjorde att Kalmar Kommun i samråd med Region Kalmars smittskyddsläkare att stänga förskolan. Ytterligare fyra andra symtom på smita men väntar fortfarande på svar. Stängningen påverkar cirka 90 familjer.  Moelvens fabrik i Lovene i Lidköping stängs ner sedan tre anställda smittade av coronaviruset. Cirka 60 personer har skickats har  skickas hem för att i karantän med full lön. De tre smittade beskrivs som ,unga och har inte behövt sjukvård. Fabriken tillverkar trålsillar och likande produkter. Nederländerna uppdaterade sina regler för karantänskrav för besökare. Nästan hela Sverige har nu klassats med  kod gul med undantag för Västra Götaland som fortfarande är så kallad kod orange. Att ett område klassas som gult av nederländska myndigheter betyder att människor från ett gult område som besöker Nederländerna som inte behöver sitta i karantän vid ankomst. Samma gäller för nederländsk medborgare som besöker ett gul område i Sverige. De slipper att sitta i karantän då de kommer hem. Dock gäller andra regler för folk  boende i Västsverige, besöker man Nederländerna gäller det att stanna inomhus i karantän i 14 dagar och inte behöver sitta i karantän vid ankomst och samma sak gäller för nederländare som besöker ett gult om i Sverige. De slipper att sitta i karantän när de kommer utan kontakt med andra personer

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *