matilda den vilda bloggar i karantän dag 199

Äldre, vårdpersonal och personer från etniska minoriteter. Storbritannien  vill att fler personer som tillhör riskgrupper ska anmäla sig  till pågående studier om covid 19 vaccin. Hittills  har över 100.000 briter anmält sig sitt intresse för att delta men fler behövs och då särskilt från riskgrupper för att säkerställa vaccinet  är effektivt för alla befolkningsgrupper. Regeringen uppmanar nu  särskilt personer  över 65 de som jobbar i frontlinjen i vården och persone från etniska minoritetsgrupper att registrera sig. I Landet sker omkring 20 vaccinstudier pågår i Storbritannien men ingen av dessa har ännu visat sig effektivt mot covid – 19. Hälsominister Matt Hancock har tidigare sagt att man i ett bästa scenario kommer ett vaccin klart till årsskiftet.  Enligt världshälsoorganisationen WHO driver unga smittan världen över i nuläget främst tycks spridas av unga personer i 20, 30 . och 40 års åldern varv många har få eller inga symtom och med detta i sin tur ökar risken för att smittan även ska ta sig in i riskgrupperna. Japan har tecknat ett avtal  med den brittisk – svenska läkemedelsjätten Astra Zeneca och ett köp av 120 miljoner doser av bolagets vaccin mot covid 19, kallat AZD1222 detta enligt ett uttalande av landets hälsominister. Inhemska läkemedelsföretag ska bistå med leveranserna enligt ministern. Tidigare har landet avtalat om ett lika stort köp av vaccin som utvecklats av Pfizer och Biontech. Astra Zeneca utvecklar sitt vaccin i samarbete med universitet i Oxford. Efter att Hongkong sett en ökning av nya bekräftade coronafall. Landet planerade att erbjuda gratis tester till landet samtliga ´invånare.  Pakistan lättade på restriktionerna och man öppnade restauranger, biografer och kända turistråk i Pakistan har nu öppnat. Landets skolor öppnade den 15 september.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen på gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld