matilda den vilda bloggar i karantän dag 195

Peru återinförde ett totalt utegångsförbud på söndagar i ett försök att bromsa spridningen av coronaviruset. Enda undantagen gäller personer med specilla id – handlingar, president Martin Vizcarra skyllde ökningen på familjesammankomster och säger att det numera inte är tillåtna. Svensk brittiska läkemedelsjätten Astra Zeneca har skrivit avtal med bioteknikbolaget Mabixience om kunskapsöverföring för att till en början tillverka 150 miljoner  doser för att förse hela Latinamerika med undantag för Brasilien Vaccinet kan börja levereras under första halvan av nästa år om fas 3 studien går som den ska och vaccinet får godkänt av läkemedelsreglerande organ. Filipinerna planerar att börja testa det nya ryska coronaviruset meddelar en talesperson för presidenten Rodrigo Duterte. Presidenten själv tänker vaccinera sig i maj 2021. Fas 3 studien på Filipinerna kommer pågå från Oktober till mars, efter en expertpanel under september färdigställt sin bedömning av fas 1  och fa 2 studierna. Att Ryssland som första land i världen godkänt ett nytt vaccin döpt till Sputnik V efter en sovjetisk satellit. Dock ska den brasilianska delstaten Paraná har dock skrivit avtal med Ryssland om att testa och producera vaccinet under förutsättning att de klarar storskaliga tester på människor. Om allt går som planerat kan produktionen komma igång under andra halvan av 2021 enligt Jorge Callado vid det statliga teknologiska institutet Tecpar som skrivit under avtalet med den ryska fonden RDIF som finansierar vaccinet. Munskydd av tyg fungerar lika bra som de används inom vården och kan skydda både bärare och omgivning från smitta visar en ny litteraturstudie koordinerad av Macmaster University i Kanada. Resultatet som publicerats i tidskriften Mayo Clinic Proceedings stöfjer avvändningen av munskydd för att minska spridningen av covid 19 dock enligt forskarna att man har inte direkta bevis på att  munskydd minskar överföringen av covid 19 eftersom det skulle kräva en randomiserad klinisk prövning som vore oetisk att genomföra men enligt Juan Carrero professor i epidemiologi vid instutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik vid karolinska instutet säger att med den litteratur som funnits visar tydligt att munskydd kan minska spridningen av virus och skydd bärarna, några av dem mycket effektivt och att dessa bevis bör vara mer än tillräckliga för att rekomendera användningen av munskydd särskilt med tanke på svårighetern attt kontrollera den pågående pandemin.

100 654 smittade och 5 899 covid 19 i serige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld