matilda den vilda bloggar i karantän dag 194

. Coronapandemin har slagit hårt mot nöjesparker och nu meddelar Legoland i Danmark att man gör sig av med femtio heltidstjänster. Nöjesparken har cirka 250 anställda och nu sparkas vart femte medarbetare. Konstmuseet Tate modern i London och dess övriga systermuseer i London, Liverpool och St Ives vill göra sig av med hälften av sin personalstyrka på den kommersiella sidan. Totalt rör det sig om 313 tjänster i museernas affärer, kaféer och restauranger. Efter ha varit stängd i fyra månader öppnade  Tate igen men musiegruppens ledning räknar med 50 procent färre besökare än normalt under en lång tid framöver. Beslutet stöter på protester i Storbritannien och när museerna aviserade nedskärningarna  röstade fackförbudet PCS för att ta ut mer än 100 av sina medlemmar i strejk i protest mot beslutet. Trotts ett omfattande räddningspaket från regeringen hotas jobben i den brittiska kultursektorn i en skala som saknar motstycke enligt den brittiska tidningen The Guardian. Arsenalkomplexet The South bank centre i London om att skära ner 400 tjänster. Även paris Marathon ställer in, de andra fyra storloppen är i New york, Boston, London och Berlin, nu är det klart att även Paris Marathon in. Loppet flyttades till en början från april till 15 november, 50.000 deltagare springer normalt loppet som räknas till ett av dem fem stora maratonevnemangen i världen. Endast tävlingen i London genomför sitt lopp  iår men utan motionärer. Loppet genomförs på en ny bansträckning den 4 oktober i St james park istället för Londons gator. Utrikesdepartementet häver sin reseavrådan för Lichtenstein och Österrike. Beslutet trädde i kraft den 13 augusti samtidigt förlängde man reseavrådan till ett antal europeiska länder till den 26 augusti. Det omfattar Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen, Malta, Nederländerna, Rumänien, Slovakien, Slovenien och Storbritannien Nederländerna, Rumänien, Slovakien, Avrådan för nödvändiga resor till länder utanför Europa råder fram  till den 31 augusti.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Program den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld