matilda den vilda bloggar i karantän dag 192

Den spanska hollywoodstjärnan Antonio Banderas är en i raden av kändisar som smittas av Corona och skrev på Twitter han tvingades i karantän tvingades fira sin 60 födelsedag den 10 augusti. En annan person som smittas av coronaviruset är presidenten för Europas siste diktatur, president Aleksandr Lukasjenko, Belarus president som i ett tv sänt tal sa att läkare konstaterade att han var asyptomatisk. Över 700 anställda vid Venkateswara templet i Indien har konstaterades smittade av coronaviruset sedan templet tilläts öppna igen den 11 juni. Två anställda och en tidigare anställd vid templet under de senaste månaderna dött efter ha insjuknat i covid 19. Hushållens konsumtion fortsätter återhämta sig efter de kraftiga bakslagen tidigare i coronakrisen. Antalet passagerare hos flygbolaget Norweigan minskade med 97 procent under juni 2019. I år flög bolaget 113.000 passagerare, siffran juni 2019 var 3,49 miljoner resenärer. Men det såg fortfarande mörkt för besöksnäringen som i juni tappade en fjärdedel av konsumtionen jämfört med i fjol. Konsumtionen totalt ökade med 2,9 procent i juni jämfört med månaden före. Men om man jämför med juni ifjol är det en nedgång på 5,8 procent och det är i första hand konsumtion på restauranger, kaféer och hotell som faller ned med 26,3 procent i fasta priser jämfört med ett år tidigare och även detaljhandeln drar åt det andra hållet med en ökning med 2,5 procent i fasta priser. Argentina presenterar en lösning på landets ekonomiska problem. Varianten på tilltänkt på skuldrekonstruktion presenteras samtidigt som landet har förlängt deadline för långivare har handlat om obligationslån till Argentina på 66,2 miljarder dollar vilket är en femtedel av landets totala skuld. En källa till nyhetsbyrån AFP att det finns ett nytt erbjudande till långivarna  på cirka 53 dollar per 100 dollar. Det är dock högre än det bd på 39 dollar som tidigare har nobbats av en majoritet av långivarna. Frankrike är det nu obligatoriskt för personer över 11 år att ha på sig munskydd utomhus i delar av Paris där det är särskilt stor trängsel.  Regeln gäller bland annat marknadsplatser utomhus, längs Seine och på över 100 gator i Paris dock gäller inte munskyddskravet vid Triumfbågen, Effieltornet och på paradgatan Champs – Élysées. Sedan tidigare fanns krav på munskydd på offentliga platser  inomhus med stor trängsel, bland annat i butiker.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Program den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld