matilda den vilda bloggar i karantän dag 191

Under onsdagen var sex anställda därav fem lärare hemma med konstaterad covid 19 Minst fyra av personerna hade mött elever innan de sjukskrev  sig och enligt den aktuelle skolans rektor Jonas Ahlström hade man ytterligare fem anställda som han förstod hemma  som har testas men ännu inte fått svar och enligt den tidning rektorn gjorde intervjun har det diskuterats bland rektorerna vid Malmö stads gymnasieskolor om möjligheten att återgå till fjärrundervisning för gymnasielever i årskurs två och tre, inget beslut hade tagits. En ny studie från University of North Carolina visar att fetma ökar risken för att dö i covid 19 med 48l procent vilket är betydligt högre siffra än man tidigare trott Enligt professor Barry Popkin är detta en 50 – procentig ökning jämfört med normalviktiga) och att det är en skrämmande siffra. Studien visade också att risken för att bli inlagd på sjukhus med covid 19 – ökar med 113 procent för personer. Risken för att behöva intensivvård ökar  med 74 procent för personer som ett BMI över 30. Dessutom tros inte heller covid 19 ha positiv effekt effekt på människor med fetma. Elva personer i Sörmland har fått felaktiga resultat på sina coronatester. I oktober inledde Ryssland en vaccinationskampanj mot covid 19 men planerna möttes av skepsis och en av skeptikerna är USA:s ledande smittskyddsexpert Antony Fauici. Rysslands hälsominister Michail Murajsko sa att ett statligt forskningsinstitut i Moskva hade genomfört en vassvaccination i oktober. Först ut att vaccineras är läkare och lärare. Men att en massvaccination ska bli så snabbt ifrågasätts av Fauci. Han hoppas att såväl ryssar som kineser faktiskt testar vaccinet innan de börjar dela ut  det enligt AFP då han fick frågan om det var aktuellt för USA att använda ryska eller kinesiska vaccin men han sade sig dock vara övertygad om ett coronavaccin kommer att finnas klart i slutet av året eller i början av nästa år.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Program den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld