matilda den vilda bloggar i karantän dag 190

Den amerikanska hotellkoncernen Marriott International redovisade en oväntad stor kvartalsförlust för årets andra kvartal. Kedjans intäkter per tillgängligt hotellrum, ett bransch mått rasade 84,4 procent i kvartalet och framför sig ser Marriot ledningen nu en stegvis ökning för beläggningsnivåerna runt om i världen, även om det väntas ta flera år innan beläggningsnivåerna före pandemin. Kvartalsförlusten för Marriot blev 234 miljoner dollar drygt två miljarder kronor och det kan jämföras med en vinst på 232 miljoner dollar under motsvarande kvartal ett år tidigare. Den tyska lyxbilstillverkaren Porsche redovisar en nettoförlust på 329 miljoner euro cirka 3,4 miljarder  kronor för årets första halvår. Detta kan jämföras med vinsten på 2,4 miljarder euro under motsvarande period 2019. Coronaläget i Australiens näst största delstat Victoria stabiliserades då det endast registrerades 331 nya fall och 19 avlidna vilket är i linje med dagen innan siffror och delsfaten står för nästan samtliga av landets nya smittfall. Antalet fall har minskat sedan den 5 augusti då delstaten rapporterade den hittills högsta dygnsiffran över nya fall, 725 stycken Sverige ökar arbetslösheten lika mycket som befarat och Arbetsförmedlingen justerar ner prognosen för hur många fler som väntas bli av med jobbet. Under en vecka skrev 10.000 nya in sig som arbetslösa hos arbetsförmedlingarna enligt myndighetens veckosiffror. Men många får samtidigt nya jobb framför allt de som nyligen tappat det gamla så arbetslösheten ökade bara marginellt och ligger kvar på 9,2 procent. Enligt arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén ökar arbetslösheten fortfarande men i långsammare takt. Myndigheten har därför nu skrivit ner prognosen något. I snitt väntas arbetslösheten i år landa på 9,3 procent mot tidigare bedömning på 9,4 procent och toppen i början på nästa år spås nu bli 11,2 istället för tidigare 11,4 procent.

97 532 smittade och 5 892 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld