matilda den vilda bloggar i karantän dag 189

61 barn har satts i karantän i Norge, detta efter att två skolanställda i kommunen Nordre Follo testat positivt för coronaviruset och denna karantän gäller för 36 skolever, 25 förskolebarn samt totalt 13 anställda och tre föräldrar. Dessutom meddelades tidigare under måndagen att inga föräldrar till förstaklassare i kommunens totalt 14 skolor får följa med sina barn in i skolan under den första skoldagen iår, på grund av rädslan för smittspridning. I Belgien växte oron  mer för en andra våg av coronaviruset i landet. Från att ha haft runt 80 dagliga fall rapporterade så rapporterades nära 300 fall av smittan under några dagar och den nordliga staden Antwerpen uppges vara särskilt vilket gjorde att man införde mötesrestriktioner  att landet invånare endast kommer tillåtas att träffa personer utanför familjen en minskning från den tidigare gränsen på 15 personer. Dessutom har man ifört ett nattligt utegångsförbud mellan 23 och 06.30 Utöver detta förespråkas starkt hemarbete för de som har möjlighet. Tyskland övervägde semesterfirare som återkommer från USA, Brasilien och Turkiet ska ar tvungna att testa sig för Coronaviruset och den brittiska regeringen avrådde från alla onödiga resor till Spaniens och dess ö – grupper och man hade redan rekommendationen införs karantän på två veckor för britter som kommit tillbaka från Spanien och man avrådde från resor till fastlandet men nu inkluderas alltså även dem baleariska öarna och Kanarieöarna i regeringens avrådan. Tyskland har infört obligatoriska coronatester från riskområden medan franska Quiberon har infört förbud att visats på stränder på natten. Många restauranganställda har  smittats av covid-19 på Gotland. Av 43 personer med konstaterat covid-19 på ön de senaste veckorna så arbetar 16 av dem inom restaurangbranschen, Sammanlagt i värden har just nu 1.049.848 döda och 35.825.292 smittade världen. Några länders dödstal: USA 210.888 döda, Mexico 82,348 döda, Brasilien 147.497 döda, Indien 104.555 döda, Colombia 27.017 döda, Iran 27.017 döda.

96 677 smittade 5 892 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Program den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld