matilda den vilda bloggar i karantän dag 184

I New york kommer skolor eller har  skolor öppnat igen. Alla 749 skoldistrikt i delstaten har ombetts göra en plan för hur öppningen ska gå till. Skolbarnen kommer att behöva bära munskydd under hela skoldagen och skolorna uppmanar föräldrarna att kontrollera sina barn för symptom  med jämna mellanrum samtidigt säger guvernören att  man kommer att följa infektionstalen veckorna fram till skolstarten och eventuellt omvärdera beslutet om utvecklingen går fel. EU har tagit bort Marocko på sin lista över säkra länder som har coronasmittan under kontroll och i augusti är endast 10 länder med på listan och dessa är Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay. Till dessa länder är det grönt ljus att resa även om man inte har några särskilda skäl. Alla länderna tar dock inte emot resenärer från EU. Sen början av juli/början av augusti efter det första fallet av covid 19 bekräftas på slakteriet Danish Crown i danska Ringsted blev närmare 150 anställda testades positivt för coronaviruset. I samråd med myndigheterna beslöt ägarna där att tillfälligt slå igen verksamheten i en vecka. Efter ha rapporterat in det högsta antalet nya smittfall sedan i april infördes i mitten av augusti ett alkoholförbud och alkoholförsäljning på krogar och restauranger och enligt preliminära siffror från National Health institute of Public Health registrerads 9551 bekräftade fall av Corona under det aktuella dygnet och trenden ökar också fem av landets län Oslo, viken, Trøndelag, Vestfold, Telemark och Nordland. Italiens  regering har godkänt ett stimulanspaket  på totalt 25 miljarder euro för att få igång ekonomin. Stödpaketet måste nu godkännas av parlamentet, där regeringspartierna har majoritet. Bland annat ska landets  södra delar få skattemässiga fördelar. Tyska företag från att livet kommer att fortsatt vara begränsat på grund av pandemin i ytterligare åtta och en halv månad, detta enligt en undersökning genomförd av ifo economic institute om företagens framtidsprognoser i det land som står för Europa största ekonomi.  Företag inom turismen  och fritidsaktiviteter om drabbats hårt av coronakrisen är mest pessimistiska. Denna typ av företag spår att reserestriktionerna kommer fortgå i ytterligare 13 månader. Mest optimistiska är företagen inom dryckesindustrin som tror att restriktionerna kommer lättas inom drygt sex månader.

94 283 smittad 5 895 döda i covid 19 i sverige

This entry was posted in Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller on by .

About Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen på gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld