matilda bloggar i karantän dag 197

Dannmarks regering och riksdagspartier endades om en ny version av fas 4 som avser återöppnade av landet och genomförs detta: Öppetider för restuaranger, barer, värdshus och kafféer utvidgas och gäller nu från klockan 00.00 till 02.00. Den så kallade sexdagarsregeln slopades vilket gör atft turister inte längre behöver boka sammanhngade hotellnätter i rad vid resa i landet. Provsvar ska finnas klara 24 timmar efter utfört covid 19 test i 80 procent av fallen. Utredning ska fortsätta huruvida konserter med över 500 personer ska omfattas om samma villkor som ligafotboll. Samtidigt undersöks om regeln kan utvidgas till annan proffesionell idrott. Om självislolation vid konsterad smitta inte efterlevs kan det vidas åtgärder för tvångsisolation. Myndigheter får sätta målinriktade insater mot specifika grupper som ökar i smttoantal. Förhandlingar ska inledas om förbättrad stöd till hård drabbade verksamheter och dess underleverantörer. Efter smittökningen i Spanien klassar Tyskland nästan hela Spanien inklusive Mallorca. Klassningen innebär att tyska turister som återvänder från Spanien måste ta ett coronatest eller två veckor i karantän. Enligt forskare finns det ingen anledning att stänga ner förskoleverksamhet under coronapandemin  enlig ny studie som har jämfört hur Sverige, Norge och USA agerade vid utbrottet. Enligt Ingrid Pramling Samuelsson professor i pedagogik vid Göteborgs universitet är en av forskarna bakom är det egentligen bara Sverige och Taiwan som inte stängt förskolor alls under pandemin. I Övrigt har regeringarna försökt  överträffa varandra i åtgärder. Men det är väldigt få små barn som har blivit sjuka och det finns inga bevis för att förskolllärare i Sverige har drabbats värre än andra yrkegrupper. Så det finns det ingen aneledning att stängs ner förskoleverksamhet. I studien ingick en förskola från varje land. I Norge och USA stängdes verksamheternna helt medan förskolorna i Sverige hölls öppna med vissav restriktioner.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Program den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *