matilda den vilda bloggar vidare i karantän dag 158

Uppgången i  e handel under pandemin är rejäl för äldre mellan 65 och 79 år gamla. I april ökade nätshoppandet bland äldre med  154 procent och i juni fortsätter de att hitta nya typer av varor. 31 procent av de äldre uppger att de köper apoteksvaror online medan 26 procent köper dagligvaror men det som sticker ut mest enligt Arne Andersson e-handelsrådgivare på Postnord är att 13 procent har börjat köpa kläder och skor på nätet. Den tyska e-handelsbutiken Zalando höjer sin helårsprognos sedan allt fler konsumenter handlar kläder på nätet under coronakrisen.  Företaget spår att försäljningsvolymerna ökar med 20 – 25 procent iår medan intäkterna väntas stiga 15 – 20 procent. Den tidigare prognosen låg på en tillväxt på 10 – 20 procent för både volym och intäkter. Helårsvinsten väntas stiga till 250 – 300 miljoner. Preliminära beräkningar visar att försäljningsvolymerna under andra kvartalet steg med 32 – 34 procent till cirka 2,7 miljarder euro medan intäkterna ökade 26 – 28 procent till drygt två miljarder euro.  Kvartalsresultat spås landa på 200 – 220 miljoner euro.  Utbetalningar av rotavdrag har ökat med 350 miljoner under första halvåret iår jämfört med samma period förra året. I juni ökade antalet personer som köpte rotjänster med 17 procent jämfört med juni förra året. Även utbetalningar för rutavdraget har ökat under våren. Allt fler väljer att föda barn hemma under pandemin, en ökning som märks över hela landet och detta beror bland annat på att på grund att man under virusutbrottet på många sjuka inte tillåtits ta med sig fler än en person under förlossningen. Som exempel nämns Göteborg där tolv kvinnor valde att föda i hemmet under 2019. Iår har hittills 20 kvinnor valt att föda barn hemma och ytterligare är just nu inplanerade.  Årets Emmy gala blir annorlunda, ingen röd matta, mindre glitter och paljetter istället pyjamasar och bilder från stjärnorna hem då hela galan blir digital. 

85 558 smittade och 5 837 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld