matilda den vilda bloggar i karantän dag 167

Dagarna flyer in  varandra och ser likadan ut förutom på vardagarna då jag har jobbet men är understimulerad, börjar bli trött på det här, mamma liknade mig med en instängd råtta vilket verkligen stämmer, den här karantänen har börjat spåra ur, samtidigt som jag blir arg då jag ser folk leva som vanligt, inte håller avstånd och inte förstår att man inte kan leva som vanligt, inte håller avstånd och inte bär munskydd, att argumentet att det är svårt och ta på hur man ska använda det, det är att lära sig hur man ska använda det rätt, hur dum får man va, annars kanske man ha något om som denna undervisningsfilm för att lära barn och tvätta händerna, kan man inte lära vuxna med samma typ av film att sätta på munskydd är vi ute som nation.

Eller så handlar allt om bara om metoden låta folk bestämma själv och inte ställa krav vilket märker under coronapandemin då folk inte följer restriktioner och inte ställa krav Munskyddet ffp3 som jag har är av en typ som skyddar och skulle alla ha skulle munskydd smittar man inte varandra och munskydd skyddar enligt tydliga studier från bland annat karolinska sjukhuset. Låt kommunen ge munskydd grattis som många länder gör. Ska bara jag  göra denna uppoffring, visserligen så är många inte i riskgrupp men även dem kan smittas och få milda symptom och det finns fall där friska och yngre får så allvarlig sjukdomsbild att man hamnar iva eller få eller asymptomatiska symptom som kan föras vidare till folk som blir mer sjuka. Även om man inte är riskgrupp och så är de snart 1 miljon som avlidit i sjukdomen är alla knappast äldre och riskgrupp, man blir utpekad bara man för att man är på speciellt sätt trotas att riskerna är för alla. De som inte är riskgrupp ska skydda oss som inte är det inte, nu tar dem fördel av sina privilegier, vi som är i riskgrupp som är tvungna att leva enligt restriktioner för de ska leva sitt vanliga liv. En del i den systematiska kränkningen av oss människor som inte är ses som en del av normaliteten och är i minoritet i majoritetsbefolkningen som anses normala. Vi talar om att alla människor ska behandlas lika, ge alla munskydd, låt alla följa restriktioner då behandlar vi alla lika. Dock kom igår beskedet att besöksförbudet på äldreboenden  tas bort. Det gör att man tar bort besöksrestriktioner för de som är allra mest sjuka och utsatta. Jag är i riskgrupp kroniskt lungsjuk men nu tar man bort en restriktion för de allra svagaste som är till och med svagare än jag. Därför väcks tanken mer om att jag kan komma tillbaka i fysisk form i november. Detta kan ändras då man öppnar besök och smittan kan därmed tas in på äldreboende igen samtidigt som smittspridningen av coronaviruset är väldigt låg, därför tar jag oktober och de veckor som är kvar i september till att se hur smittspridningen utvecklar och beslutet kan ändras om att förlänga karantänen eller är det på denna nivå eller ökar lite kan jag ta munskydd, hålla avstånd och inte vara med möten och liknade men vi får se, vi tar dag för dag och vecka men det låter ju lovande, vi väcker tanken.

 1,5 miljoner invånare italienare motsvarande 2,5 procent av befolkningen tros ha utvecklat antikroppar mot det nya Coronaviruset, siffran är över sex gånger större n den som italienska myndigheter hittills rapporterarat, landet hade nära 250.000 bekräftade fall av smittan och 39.000 invånare har avlidit av coronaviruset. Undersökningen visar på stora regionala skillnader mellan  landets norra och södra delar. I Lombardiet som ligger i norra delarna och där smittan fört fick fäste i februari, hade 7,5 procent av befolkningen antikroppar. Motsvarande siffra på Sicilien var 0,3 procent. Vidare visar undersökningen att nästan tredje av de som bar på antikroppar inte uppvisat några sjukdomssymptom alls. Schweiz och Tjeckien riskerade i början av augusti riskerar stt hamna på Norges lista över så kallade röda länder enligt Norge motsvarighet till folkhälsomynndigheten folkhelseinstitutet då båda länderna har passerat gränsen för 20 nya covid smittade per 100.000 invånare de senaste två veckorna. Enligt nya siffror ligger Schweiz på 22,9 och Tjeckien på 26,8 och därför rekommenderar myndigheten att länderna ska omfattas av karantänsreglerna. Frankrike rapporterar för femte dagen ett sjudagarsgenomsnitt på över tusen smittade per dag. I juni låg månadsnittet på 435 fall per dag och i juli på 746 fall. Även Storbritannien rapporterar en ökning. Den 3 augusti rapporterades 938 fall under fall under måndagen och är den högsta siffran sedan 29 juli som i sin tur var det högsta talet sen 16 juni, landet har 41.753 döda och Frankrike har 31.007 döda. Den vaccinkandidat som Astra Zenecas har skydda apor från lungskador men trots det hade aporna som vaccinerats lika mycket mycket virus i näsan som ovaccinerade. Detta kan innebära att vaccinet inte förhindrar infektion eller stoppar viruset från att föras vidare, även om en vaccination tycks minska risken att bli allvarligt sjuk skriver forskarna. Den 20 juli presenterades de förta resultaten på människa som visade att vaccinet ökar både mängden skyddande antikroppar och T – celler hos 91 procent av de testade, som alla var 18 och 55 år. Nu visar forskningen att samma vaccin också tycks skydda från de lungskador som kan uppstå av covid 19.

87 575 smittade och 5860 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld