matilda den vilda bloggar i karantän dag 166

Under juli gick 456 företag i konkurs, vilket är exat samma antal som under motsvarande månad 2019. Sammanlagt berördes drygt 900 anställda av konkurserna. Det värst drabbade regionen är Stockholms län och restaurangnäringen är den mest utsatta branschen. En bransch där Corona krisen som slår brutalt mot hela fordonsindustrin. Efterfrågan på nya bilar rasar och experter talar om en överkapacitet på 6-7 miljoner bilar per år bara i de europeiska bilfabrikerna. Enlig den tyska bransch gurun professor Fredinad Dudenhofer är 10 – 15 procent av biljobben på väg att försvinna dock dämpas jobbslakten än så länge av omfattande permittering stöd i länder Tyskland och Sverige men Fredinad Dudenhöffer som leder forskinginstutitet CAR vid Duisburg-Essen-universitetet ser just nu ingen annan långsiktig utväg än ettt industriellt stålbad och fortsätter och sa att  bara i Tyskland räknade man med att omkring 100.000 av de totalt cirka 830.000 jobben inom industrin försvinner och säger att samma sak väntar svensk fordonsindustri och det krävs generellt personalneddragningar på 10 – 15 procent för att hålla upp lönsamheten på rimliga nivåer och det gäller även underleverantörer med  bjässar som Bosch och Autoliv. Produktionstopp och nedstängningar har under våren lett till för nyregistreringar som mest ned med 75 procent i april jämfört med ett år tidigare.  Inför möter mot Atlanta Braves på bortaplan i Major Leuge Baseball var New York Mets spelare Yoneis Céspedes kallad   till matchen men han dök inte upp matchstart. Anledningen till frånvaron för matchen var att Yoenis hade bestämt sig för att hoppa av säsongen på grund av rädsla för coronaviruset, men hade glömt att meddela klubben beskedet.  I coronapndemin har folk lyssnat på mer glad musik och fler klarar åtar än vanligt, detta visar en  studie där 7000 personer i Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien, Indien och USA har deltagit. Låtar som Pharrell Williams Happy och Louis Armstrong What a wonderful World nämns  som exempel. En an forskarna bakom studien Niels Christian Hansen  säger satt att  många har lyssna på låtar som påminner om bättre, tider själv lyssnar Miriam Bryant, cher och green day och Christer Björkman, 90 och 80 tals pop och Eminem och schlager, räknar ut vad det betyder om ni kan

87 345 smittade 5 851 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *