matilda den vilda bloggar i karantän dag 162

gick faktiskt ut igår, alltså utanför lägenhetsdörren och entrédörren och jävlar igår var allt bara konstigtt, kanske att sen sist jag var ute var allt och är bara så sjukt och situationen är ganska så tufft just nu. Vi gick alltså till parken, jag och min bror och hans sambo, vi fikade och pratade och allt var bra, få människor var ute då det var en vardag, dock ligger parken vid en skola så det var väldigt mycket unga människor ute, det blev ungefär 90 minuter sjätte gången ute på 6 månader.

studie på Londonsjukhuset Great Osmond street Hospital på europeiska barn med covid 19 visar att det är ovanligt med dödsfall i gruppen. Fyra av 582 barn i studien dog till följs av covid 19. Två av de barn som dog hade underliggande sjukdomar visar studien. Dessa barn var mellan 3 dagar och 18 år och bor i 25 europeiska länder. Studien visar att barn generellt fick milda symptom vid covid 19 och att vissa inte hade några symptom alls. Feber och halsinfektion var de vanligaste symptomen och 1 av 20 barn hamnade på intensiven, läkare beskrev studien som betryggande men betonar att fler studier behövs för att man ska kunna hitta den bästa behandlingen för de barn som får svåra infektioner. Enligt världshälsoorganisationen kan flera miljoner människor dö i en andra våg av coronaviruset och säger vidare att man jämför med spanska sjukan som beter sig exat där den orsakade 50 miljoner döda i en andra  våg efter sjunkit under sommaren men ökade markant i september och oktober enligt doktor Ranieri Guerra WHO:s biträdande generalsekreterare för strategiska initiativ. I spåren av Corona pandemin kom historiska usla BNP siffror för andra kvartalet för en rad europeiska länder för det andra kvartalet.  För hela eurozonen sjönk bruttonationalprodukten under perioden april – juni med 12.1 procent enligt EU:s statistikorgan Eurostat. I Spanien är nu de sex senaste årens ekonomiska återhämtning efter tidigare kriser utraderad visar officiell statistik. Under andra kvartalet krympte BNP med 18.5 procent jämfört med föregående kvartal jämfört med första kvartalet med 19 procent jämfört med andra kvartalet 2019. I jämförelse med dessa länder var inbromsningen i EU: största ekonomi, Tyskland något mindre dramatisk, minus drygt 10 procent jämfört med motsvarande tid ifjol.

86 505 smittade och 5 846 dödai covid 19

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *