matilda den vilda bloggar i karantän dag 163

Ledaren för den kristna sekten Shincheonjikyrkan i Sydkorea har gripits misstänkt för att ha hindrat regeringens ansträngningar för att stoppa smittspridningen. Han anklagas för att ha vilselett myndigheter kring hur mycket möten och hur många medlemmar kyrkan har, dessutom anklagas den 88 ledaren Lee Man – He för att systematiskt ha förstört bevis. Medlemmar i sekten kopplade till sekten påstås ha stått för mer än hälften Sydkoreas 4000 fall av coronaviruset i februari och den 19 juli kopplades fortfarande 38 procent av alla bekräftade fall till sekten. Finland tillåter event på över 500 personer både  inomhus och utomhus under förutsättning att myndigheternas restriktioner om att hålla ett säkerhetsavstånd på en till två meter mellan personer upprätthålls.  Svenska minkuppfödare har drabbats hårt av coronakrisen. I Sverige föds cirka en halv miljon minkar upp på er Svenskt minkskinn brukar säljas via auktionshus i Köpenhamn och Helsingfors och köparna kommer till 90 procent från Kina. Efter en lång period av överproduktion och prisfall för minkskinn på världsmarknaden höll det på att ljusna i branschen. Normalt brukar auktionerna pågå mellan februari och september men den här våren stängde auktionshusen igen på  grund av coronapandemin dock minskade antalet minkfarmer i Sverige från 75 till cirka 50. Detaljhandelns försäljningsvolym ökade med 3,9 procent i juni jämfört med motsvarande månad i fjol. Dagligvaruhandeln ökade med 0,2 procent och sällanköpvaruhandeln ökade med 5,0 procent. Mellan maj och juni ökade detaljhandelns försäljningsvolym  försäljningen i fasta priser, med 1,2 procent. Guldpriset som har gått upp med 30 procent hittills iår lyfter nu till nya historiska nivåer. De så kallade spotpriset på guld lyfte till över 1985 dollar per uns motsvarande 31,1 gram i början av augusti, vilket grovtf räknat blir över 560.000 per kilo. Priset kylde något efter toppnoteringen bland annat till följd av ett betydligt starkare inköpsindex än väntat för juli månad från Kina.  Bakom trycket uppåt på guldpriset ligger bland annat en ökad jakt på säkra placeringsr när oron för stora ekonomiska konskvenser till följd av pandemin breder ut sig bland investerare.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *