matilda den vilda bloggar i karantän dag 154

Sitter här och tänker, tänker på mitt gamla liv. Börjar bli trött och se  bara sängen, datorn, teven, kök, toalett, klädkammare, ett dagis och en väg. det där livet då ag kunde ha hela helger  med aktiviteter och var aktiv och undrar hur det skulle kännas när jag kommer få tillbaka mitt nya liv, hur skulle det känna då jag går från Gullmarsplan till nya söderstadion, hur det kommer kännas      att gå utanför dörren men man måste förstå att detta är fortfarande allvarligt då Corona har drabbat familjen det är inte jag utan en släkting, hen är 10 år.                                                            

Försäljningen av antidepressiva medel har ökat med över procent i Västra Götaland under coronapandemin. Försäljningen av antidepressiva medel har ökat med över fyra procent i Västra Götaland. Från mars till juni hämtade landskapets invånare ut över 12.000 fler förpackningar jämfört med samma tidpunkt föregående år. Största ökningen märktes i mars och en anledning kan vara att personer bunkrade preparaten samtidigt som fler sämre än tidigare och enligt socialstyrelsen så statistik att besök på psykiatriska mättningar ökade med cirka 22 procent.  Pandemin påverkar människors psykiska hälsa och och hälften av dem som lider av svåra pskykosjukdomar och depression påverkas starkt av pandemin enligt en undersökning från Riksförbundet för social och mental hälsa. Det finns en risk för plötsliga lokala virusutbrott i Sverige när folk samlats ihop igen efter semestertiderna. Det menar Fredrik Elgh professor i virologi vid Umeå ,universitet och menar att man har dålig koll var smittan finns eftersom man fortfarande testar så pass lite och vet man var man har smittan kan man göra lokaler insatser för att smittspåra, flera lände däribland Spanien, Frankrike och Belgien tvingats skärpa restriktioner igen efter ha efter nya utbrott och professorn menar också annat Sverige inte är skonat, trotts en lösare linjen och att smittan sprider i ett samhälle oavsett vilket land det är , det handlar om att mota borta dem och enligt professorn speglar Sverige inte mycket för att borta den och för att förhindra smittspridning menar professorn att man bör testa mer , kräva munskydd i offentliga sammanhang och fokusera mer på smittspårning. Miljonstaden Da Nang stängde ner ytterligare och kollektrafik in och ut ur staden har blockerats och stadens stränder som brukar besökas av ungefär 50.000 personer om dagen håller också stängt. Myndigheterna räknar med att flera tusen besökare var strandade i staden och bad hotell erbjuda dessa husrum.

84 532 smittade (efter att folkhälsomyndigheten gjort en ytterligare uppdatering) 5 820 döda i covid i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld