matilda den vilda bloggar fast i karantän dag 156

Minus 71.4 miljarder. Det blev saldot i statens budget under första halvåret 2020 det visar siffror från Ekonomistyrningsverket.  Det statliga spelbolaget Svenska spels vinst före skatt sjönk till 469 miljoner för årets året andra kvartal jämfört med 531 miljoner i vinst motsvarande period ifjol. Nettospelintäkterna föll 19 procent till 1643 miljarder under kvartalet ned från 2036 miljarder förra året.  Trafiken för Swedawia som driver de flesta Flygplatserna i Sverige minskade med 97 procent och nästan 1,7 miljarder i intäkter gick upp i rök i coronakrisens spår under det andra kvartalet. Vd:n för swedawia varnar i delårsrapporten för att Swedavia kan behöva genomföra ett varsel på 800 helårstjänster något som bolaget flaggade för redan i mars och bolagets förlust för det andra kvartalet uppgick till 650 miljoner kronor jämfört med en vinst  på 278 miljoner vid samma period ifjol. Riksdagen beslöt i juni att godkänna kapitaltillskott på nästan  3,2 miljarder till Swedavia, stöd som dock måste godkännas av EU kommissionen att pengarna ska betalas ut. Tysklands bruttonationalprodukt rasade under andra kvartalet med 11,7 procent jämfört med motsvarande period 2019. Raset var större än vad ekonomer överlag hade räknat med och samtidigt visar annan statistik att antalet arbetslösa oväntat minskade 18.000 i juli justerat för säsongsvariationer. Arbetslösheten var oförändrad på 6,4 procent. Franska biltillverkaren Renault redovisade sin största halvårsförlust hittills. Coronapandemin har fått försäljningen att dyka med en tredjedel. Renualt en nettoförlust på 7,3 miljarder euro, motsvarande omkring 75 miljarder under årets första sex månader och det kan jämföras med vinsten på 970 miljoner motsvarande tid ifjol. Mer än hälften av förlusten kan hänföras till Renaults 43 procentiga ägande av Nissan som också drabbats hårt av covid 19. Renaults intäkter rasade med 34 procent till 18,4 miljarder euro.

84 985 smittade och 5 835 döda i covid i sverige.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld