matilda den vilda bloggar den vilda bloggar i karantän dag 161

Blev surströmming igår, surströmming som då är min favoriträtt, dels äter jag fisken inte så ofta och i dessa tider då karantän är ganska tuff, att bara äta fisken, det kändes som jag flög bort från lägenheten, oj vad gott, det där behövde jag, balsam för själen !

I ett upprop säger Sveriges idrottshöjdare att det krävs akuta stöd och åtgärder för en återstart av evenemangsbranschen, annars väntar konkurser detta skrev bland andra svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist och svenska hockeyligans vd Michael Marchall i en debattartikel. Även en svensk klassikers ordförande Staffan Movin har också skrivit under uppropet som också signerats av flera höjdare inom musik och kulturbranschen  och menar att samtligs branscher att de sedan i mars i princip haft näringsförbud i och med regeringens stopp mot allmänna sammankomster på över 50 personer. Huruvida OS i Tokyo kan genomföras nästa sommar avgörs helt och hålla av utvecklingen av ett vaccin. Golftävlingen Australien Open ställer sig till de mängder av internationella sportevenemang som hittills som ställs in i år och det blir den första tävlingen sedan 1945 som ställs in i tävlingen 105h åriga historia. Europeiska handbollsförbundet meddelade att damernas champions leuge slutspel ställs men herrans  finalhelg genomförs i i Köln och är i nuläget tänkt att genomföras den 28 – 29 december. Planerna för damerna var att spela kvartsfinaler, semifinaler och i final i Ungerns huvudstad Budapest, Trotts detta kommer man att nya säsongen av handbollens Champions leuge säsong på damsidan den 12  – 13 september. 35 miljoner från regeringens stödpaket för kulturen efter kritik och att vissa ansökningar inte uppfyllt villkoren för stödet. 20 miljoner gick till att stärka stöd och stipendier till enskilda kulturskapare och konstnärer. 15 miljoner gick till att stärka kulturnallianserna för att motverka uppsägning under Corona krisen ibland annat uteblivna intäkter. Det var i mars som regeringen meddelade att 500 miljoner skulle delas ut inom kultursektorn för uteblivna inkomster till följd av Corona pandemin. I maj hade konstnärer och arrangörer ansökt om mer än 900 miljoner i ersättning. En av tre seniorer säger att de har haft mer digital kontakt med släktingar ,under Corona pandemin än tidigare. Det visar en ny undersökning som Novus genomfört uppdrag Telenor och enligt Katarina Hamnholm trendanalytiker på Telenor att på bara ett par månader har landet tagit större digitala utvecklingsprång under de senaste tio åren. Telenors surfstatistik från mars och april i år då pandemin eskalerade i Sverige visar även att personer över 70 personer i snitt använde 64 procent  mer surfdata jämfört med samma period ifjol.

86 194 smittade och 5 843 döda i covid i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *