matilda den vilda bloggar i karantän dag 122

I Sverige är det tomt på läktarna under fotbollsallsvenskan och andra sporter men sen den 1 juli tillåts 500 åskådare per läktarsektion  i Danmark, sektionerna  måste bestå av självständiga delar och vara avgränsade från varandra och varje sektion måste ha egna restauranger  och toaletter. Finland slopar gränskontrollerna av fritidsbåtar från bland annat Sverige, bekräftade finländska gränsbevakningsväsendet, dock gäller 14 dagars frivillig karantän för svenskar anländande med fritidsbåt till Friland och Åland, Gotland som var det enda område norrmän får besöka då området i juni har en liten smittspridning och ön och och Norge är ett av de länder som besöker mest ön och som mest stod norrmännen för mellan 13000 till 16.000 gästnätter trots att det finns en direktlinje mellan Norge och ön, dock har ön cirka en miljon gästnätter och merparten är inhemska turister,  Danmark  fick från och med den 1 juni ta emot turister från Tyskland, Norge och Island och medborgare och det får nu övernatta i Köpenhamn och hela landet. I Danmark får seniorerna 100 danska kronor skattefritt i ett så  kallat sommarpaket för att stimulera landets ekonomi efter coronakrisen och checken ska gälla även förtidspensioner, I Méxicos huvudstad México city har man lättat på kollektrafik och 340 000 människor får återvända, i Frankrike får man från  och 1 juli får man resa till länder utanför schengenområdett då Frankrike öppnar gränsen gradvis. En flygplats i Taiwan har en lösning för att hindra ressuget för landets  invånare i karantän, de är flygplatsen Songshan i Taipei som erbjuder som kommer nära en utrikesresa som möjligt och besökare får ta en tur runt flygplatsen och gå igenom säkerhets och passkontroller för att sedan gå ombord på ett flygplan, kliva av igen och därefter åka hem  och i Spanien öppnade man sina gränser mot schengenlängerna reda 21 juni istället för gr grannlandet Portugal som på egen begäran som väntar till den 1 juli. , Frankrike öppnade alla skolor igen den 22 juni då alla elever och studenter välkomnas tillbaka för obligatorisk undervisning och den franska presidenten utesluter inte höjda skatter för landets återhämtning efter nedstängningen, dock gäller läget inte franska ön Mayotte

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *