matilda den vilda bloggar i karantän dag 118


vill ni läsa i kapp de inlägg som fattas och komma ikapp, de hittar ni på https://matildadenvildabloggar.blogg.se/

svenskt näringsliv begärde att regeringen skulle förlänga flera av corona stöden till företagen till en kostnad av 43 miljoner och organisationen ville att regeringen att de så kallade omställningsstödet skulle förlängas till fyra månader och även omfatta perioden maj och juni. Världen har flera kriser förutom corona pandemin och  majoriteten är den afrikanska kontinenten och kommer förvärvas ytterligare på grund av coronapandemin då ländernas vårdsystem inte kan  hantera corona krisen och oron för virusets spridning   kommer att leda till ett ökat mänskligt lidande enligt hjälporganisationen NRC och Kamerun toppar NRCs lista för andra året i rad och är också i krig mellan regeringsstyrkor och separatister som sen oktober 2017 utropade självständighet i en engelskspråkig region i landet. Närmare 3000 personer har dödats i konflikten och närmare 700.000 är på flykt från sina hem.  För att hamna på NRC:s lista är brist på ekonomiskt stöd, avsaknad mediebevakning samt politisk  och diplomatisk försumlighet, ett enda landet  som ligger inte ligger på listan från Afrika är Venezuela som nu har 250 döda i covid 19. I Sydkorea ökar fallen och oron för en andra våg av covid 19 då dödsfall och antal bekräftade fall har gått upp,  landet har nu 400 döda. Det världsberömda kryssningsfartyget Hurtigruten är tvungen att ett lån på 105 miljoner euro motsvarande 1,1 miljarder kronor och har en ränta på elva procent och så att man inte tvingas ställa in betalningar i Corona krisen, majoriteten av turerna har ställs  in under corona pandemin med undantag för en särskild linje som skapades mellan Bodö och Kirkenes längst upp i landet.  Först var alla konserter  på Gröna lund fram till 31 jul inställda men nu meddelar man att samtliga konserter som var planerade för sommaren  nu ställs in helt och förhoppningsvis hoppas arrangören är att kunna boka om så om många av artisterna som skulle varit till nästa år. SM  veckan ställdes in i Halmstad ställdes in men nu är det klart arrangemanget att staden står för arrangemanget till nästa sommar istället  och därmed flyttat SM veckorna skulle hållits i Linköping och Umeå fram ett år och den i Linköping hålls sommaren 2022  och i Umeå 2023. Runt 200.00 sjömän sitter idag fast på olika platser sedan coronpandemin brutit ut sen reserestriktioner och stängda gränser som Corona lett till har gjort att personal ombord på inte kan mönstra och komma hem och de som kan mönstra på kan inte heller ta till fartygen för besättningsbyten en av dem ´som sitter fast till sjöss är den den svenska befälhavaren Ulf Deutegen som  varit till sjöss sen januari. Marocko stänger städer efter att ett nytt utbrott av covid 19 upptäcks och nu kommer personer att stoppas från att resa in och ut från städerna Casablanca, Tanger, Marrakech, Fés och Meknés och i Vietnam har 80.000 personer evakueras de flesta inhemska turister och de ska evakueras från staden Danang. Runt 100 flyg ska gå från staden till elva olika vietnamesiska städer för att evakueringen ska kunna genomföras, detta efter efter att tre personer testat positivt för viruset. Varje år sker nyårsfirande i Rio de Janerio samlar normalt jättelika folksamlingar, den kända stranden Copacabana kan ha flera miljoner människor men iår ställs evnemanget in och beskedet om det inställda evenemanget hälsas allt annat än  glädje av stadens hotellnäring sett nyåret som ettt uppsving efter det dystra året men den snabba kritiken har lett till att turistmyndigheterna redan backat och lovat undersöka alternativ, bland annat försöka sprida ut landets firande. Myndigheterna har ännu inte tagit ett beslut om den världsberömda karnevalen som går i staden som hålls i februari men tidigare i juli uppgav några av stadens största sambaskolor att de inte tänker delta i karnevalståget såvida inte ett vaccin finns tillgängligt till dess nu har Sao Paulo som med över 20 miljoner invånare i  storstadsområdet är ungefär dubbelt så stort som Rio att man ställer in allt större karnevalsfirande nästa år samtidigt som landets president Jair Bolsonaro nu har testat negativt för covid 19 efter ha testas positivt tre gånger.. Nattklubbar är en av de branscher som har problem i Corona pandemin och i Berlin kan två av tre klubbar kunna gå under helt. Tre miljoner turister åker varje år till Berlin för att gå på nattklubb och det beräknas omsätta motsvarande 15 miljoner kronor från turister  Resenärer som anländer Storbritannien från Spanien måste nu sitta i 14 dagars karantän. 

79 494 smittade och 5702 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld