matilda den vilda bloggar fortfarande i karantän dag 117

vill ni läsa i kapp de inlägg som fattas och komma ikapp, de hittar ni på https://matildadenvildabloggar.blogg.se/

Varje år inklusive mig vaccinerar sig allt fler folk mot och efter frågan ökar under oronapandemin och det kan leda till en brist på influensavaccin oh tillverkarna kan inte garantera att det kommer finnas vaccin för alla och detta ser vi generellt i stora delar av Europa som som signalerar en kraftig ökad efterfrågan oh  är ett liknade mönster i hela världen och samtidigt ökar fallen av COVID 19 bland sjukvårdspersonalen på Sahlgrenska universitetssjukhuset har man tagit 2882 prover är 517 positiva och inom kommunal omsorg i  västra götalandsregionen har man tagit 3865 prover och 613 av dessa var positiva, personerna dom omfattades av dessa tester hade lindriga  symptom. I dagsläget finns det ingen enhetlig statistisk över hur  många inom sjukvården som insjuknat eller överförts av  coronaviruset men organisationen ICN har gjort en analys baserat på data från nationella sjuksköterskeföreningar, de officiella siffror om faktiskt vinns och medierapporter från antal länder och analysen visar att att mellan230.000 och 450.000 tusen sjukvårdsanställda insjuknat i covid 19 oh mer än 600 sjuksköterskor har avlidit dock enligt ICN pekar på att länder räknar döda på olika sätt och rapporterar olika sätt, det gäller hur stor andel av de smittade och döda som utgörs av vårdpersonal kontra civlia.  I Singapore är siffran 1 procent, i Norrland över 30 procent och nådig samtidigt berömde WHO Kina offentligt för att landet agerat snabbt och transparent på ett mycket imponerade sätt.  Kina väntade över en vecka med att släppa med att släppa coronavirusets kod   efter det  att tre statliga laboratorier identifierat den och dokument från världshälsorganisatonen avslöjar att frustationen var stor i början av coronapandemin världen över att  Kina inte gick ut med information. Kinesiska läkaren Hui Weifeng som arbetare när visselblåsaren Hui Weinlang också han avliden har också fött till följd av coronaviruset och han är Kinas första coronadödsfall på flera veckor, han jobbade som urolog på ett sjukhus i  Wuhan och hans tillstånd blev en nationell angelägenhet när hans tidigare ljusa hudfärg blev mörkbrun, till följd av  leverskador och ha är den sjätte  läkaren från Wuhan central hospital   som dött av coronaviruset. Det exata antalet vårdanställda som dött till följ av coronaviruset är itne känt men uppgifter gör gällande att minst 34 personer inom vården har dött i landet i februari uppgav myndigheter att 33 3387 vårdanställda  blivit smittade v viruset i landet, Vasaloppet  som nu har en sommarvecka 14 – 22 augusti med cykel och löplopp ställer också in erbjuder en hemmavariant istället som har 18.000 anställda   Via en app cyklar man eller springer på hemmaplan, med tar man sig från starten från starten i Sälen och Oxberg genom de klassiska kontrollerna Sälen eller Oxberg genom de klassiska kontrollerna ner till målet i Mora i den virtuella vasaloppsarenan.  Startskottet för hemmavasan går den 15 augusti klockan 9.00 och deltagarna kan  genom flera lopp fram till den 22 augusti. i Storbritannien har nu gym och badhus öppnat för besökare och bland de åtgärder som införs  på anläggningarna märks att maskiner flyttas is är och de som tränar uppmanas tvätta händerna noga och även tvätta av vikter efter användning, de är inte heller tillåtet at dricka direkt ur vattenkranarna, däremot är det tillåtet att fylla medhavda flaskor. Personal kommer regelbundet patrullera på anläggningen och rengöra på området. Omklädningsrummen kommer att vara öppna men besökare uppmanas att byta om hemma. När det gäller simhallar ska det vara minst tre kvadratmeter ska det vara minst tre kvadratmeter per simmare. Spapoler tillåts men inte bastu. Även den kinesiska fotbollen har nu, kommit igång men innan starten i Super leuge hölls en tyst minut för offren för coronapandemin, premiärmatchen mellan regerande mästarna Guangzhou och Shanghai stod spelarna med nedböjda huvuden före avspark, senare under lördagen spelade Wuhan zalll, laget är från staden som sägs vara epicentrum för viruset.  Norge har öppnat för resor fler svenska län och  nu får norrmän besöka fler län i Sverige och dessa är  Kalmar, Östrergötland, Örebro och Värmland. Frankrike avråder sina medborgare från att resa till Katalonien för att undvika smittas av covid 19 enligt vice premiärminister Jean Castex  som också sa att den regeringen förstärker kontrollerna vid de franska gränserna och att inresande från en rad länder testas för covid 19 innan de tillåts resa in i landet och enligt den franska tidningen Le Figaro gäller det 16 länder, alla utanför EU, på listan finns bland annat USA, Brasilien, Turkiet, Indien, Israel och Serbien. Några länders dödstal Italien 35 107 döda, Japan 1011 döda, Ukraina 1625 döda, Mexico 43. 680 döda, Indonesien 4781 döda, USA, 146,937, Iran, 15,700, Colombia 8269, Indien 32 771,

79 395 smittade och 5700 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld