matilda den vilda bloggar i karantän dag 88

från och med i imorgon byter bloggen domän till www.matildadenvildaboggar.blogg.se mellan 27 juni och 27/7 april då jag är tillbaka här, ni ka nå bloggen via länken eller vår facebook sida radio fyris

Även tennisen ställer om imför deras säsongstart av deras tour med någonting som inte är tennis men är tennis, ultimate showdown som går ut på att två spelare spelar tennis men dramat börjar innan då en algoritm väljer kort, dessa kortr ger fördelar som att man kan få upp till tre extra poäng och tränaren kan välja vilka två kort som passar en spelare, tränaren får coacha sin adept 30 sekunder varje set via headset på engelska annars blir det poängavdrag. Man spelar först till fem set varv det femte är ett sudden death tie break. Varje set spelas i tio munuter och poäng på varje boll. Man har 15 sekunder på sig och serva går man över tiden får man en arning, annars poäng avdrag, sen yttliggare fem sekunder får man en poängavdrag och sen yttligare fem sekunder får man 1 poäng plus yttligare 1 extra sstraffpoäng var femte sekund. vid 2 – 2 i set får spelare med flest poäng i alla fyra set väljer om de vill börja serva och vilken sida av banan denne ska stå på annars avgörs detta via slantsinglig och man servar vaerann gång och man ska vinna med två poäng, i ordinarie set är det två sservar per skalle, man får inte spela poängkorten efter varandra, en spelare får inte heller spela ettr kort så länge den andra har sitt liknade kort aktivt eller samtidgt

I takt med att fler länder öppnar upp kommer notan för Corona krisen,  från Finland krympte landets ekonomi för andra kvartalet i rad under årets första kvartal och detta betyder att även Finland går in recession. Under perioden januari till mars sjönk Finland bruttonationalprodukt med 0,6 procent enligt reviderade siffror. På årsbasis sjönk BNP med 1, 1 procent. I Tyskland minskade den tyska detaljhandeln i april med 5,3 procent jämfört med i mars. Jämfört med april 2019 blev det en nedgång på 6,5 procent, dock var nedgången mindre  än väntat då analytiker i snitt hade räknat med ett ras i just detaljhandeln mot 12 procent och 14  mars jämfört med april 2019. Den japanska ekonomin sjunkit mer än befarat och bland annat sjönk dn inhemska försäljningen i hela den japanska detaljhandeln med 13,1 procent jämfört med samma månad i fjol den största minskningen se  1998. Bilindustrin lider också under Corona krisen och deras produktionstakt sjönk mer än väntat med 9,1 procent mot mars månad och det är den största negativa förändringen från en månad till annan som uppmäts. Bland annat skär franska biltillverkaren Renault ner runt om i världen och sammanlagt 14.600 jobb runt om i världen kommer att försvinna och produktionskapaciteten kommer att minska med en femtedel och i Frankrike, biltillverkarens moderland försvinner 4600 jobb, framförallt frivilliga uppsägningar och pensioner och resterande 10.000 försvinner från biltillverkarens fabriker och arbetsplatser runt om i världen och sammanlagt jobbar 180.000 personer för Renault runt om i världen. I Sverige  under perioden 1 – 27 försattes 644 företag i konkurs som berör 1768 personer jämfört med hela maj ifol gick 713 företag vilket berörde 2310 personer, men i slutet av visar statistik en minskning av antalet konkurser jämfört med samma månad i jol. Dock ökar konkurserna inom hotell och restaurang. I maj har det inletts 75 konkurser jämfört med 53 stycken samma  månad i fjol. Inom både handeln och byggindustrin är antalet konkurser färre i maj jämfört med förra året. Under mars och april iår var antalet konkurser fler än året före. I april var antalet konkurser fler än året före. I april inleddes konkurser i 880 företag jämfört 667 stycken i fjol. i mars försattes 770 företag i konkurs mot 614 förra året.  Fler anställda berördes av konkurserna i mars  och april jämfört med hur det såg ut motsvarande månad förra året samtidigt som fler länder öppna sina samhällen på Filippinerna kommer flygbolaget Air asia att det gradvis kommer öppna upp för inrikesflygningar denna månad igen. Från och med 2 juni öppnar barer, restauranger och badstränder öppna i  Frankrike. Områden där coronaviruset rör sig långsamt behöver restaurang och barborden placeras minst en meter ifrån varandra samtidigt som områden där smittspridningen är större vilket bland annat innefattar huvudstaden Paris kommer endast uteserveringar att tillåtas, samtidigt kommer muséer och monument, parker tillåtas dessutom ska öppnades av landets högstadieskolor och gymnasier skyndas på. Även i grannlandet Storbritannien ändrar sina restriktioner, nu får grupper om max sex personer träffats utomhus för att exempel grill och ha picknick. Skolklasser ska öka elevantalet, bilaffärer och friluftsbutiker ska öppna. Även Turkiet öppnar upp flera Corona restriktioner och från 1 juni öppnar restauranger och caféer men barer kommer fortsatt hålla stängt, stränder, parker och museum öppnar  också men med social distansering och hygien. Reserestriktionerna från huvudstaden Ankara, Istanbul och Izimir kommer lättas och landets åldersbaserade utegångsförbud ändras också och nu få får äldre komma ut på söndagar, de som är yngre, där gränsen sänks till 18 år får vara ute på onsdagar och fredagar. 65137 smittade och 5280 döda i covid 19 i Sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen på gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld