Matilda den vilda bloggar i karantän dag 82

300 miljoner, så många jobb kan försvinna i denna Corona kris världen över under perioden april  – juni. Unga på den nordamerikanska kontinenten drabbas värst enligt FN:s arbetlivsorganisation. organisationen talar om en generation lockdown, alltså en generation som under de kommande tio åren kommer få svårt och ta sig in på arbetsmarknaden som en följd av länders nedstängningar av ekonomin, påverkan på just de nord och sydamerikanska jobbmarknaden gick från att vara den minst drabbade under årets första kvartal till att vara de värst utsatta  under andra kvartalet samtidigt som 8 miljoner  barn riskerar att hamna i fattigdom under detta år. Två tredjedelar av de fattiga barnen bor dessutom i Afrika söder om Sahara och södra Asien, som redan har det rätt fattigt som det är men den största ökningen av fattiga väntas ske i Europa och i Centralasien, enligt en analys som internationella valutafonden och världsbanken har gjort för låg och medelinkomstländer och för Europa som exempel handlar det om länder som Ukraina och Moldavien som idag räknas till Europas fattigaste. I Sverige blödde staten 39 miljarder på en månad och i april landade underskottet i den svenska stadsbudgeten 38 miljarder kronor framförallt på grund av statens olika bidrag till olika delar av ekonomin och stöden till företagens permitteringar och minskade skatteintäkter 18 miljarder betalades ut  i form av permitteringstöd för  företag och även utgifterna för sjukpeng och tillfällig  föräldrapeng ökade stort under denna Corona kris när reglerna gjorts mer förmånliga för landets hushåll. Totalt minskade statens totala inkomster med 26,4 miljarder till 49, 3 miljarder jämfört med april ifjol och hittills i år januari till april, hamnar statens underskott på 25,1 miljarder kronor och det är 84,2 miljarder sämre än samma tid ifjol och en bidraget orsak till detta är detaljhandelns försäljningsvolym som minskade med 1,3 procent i april jämfört med motsvarande tid förra året jämfört med motsvarande månad ifjol. Dagligvaruhandeln  minskade med 2,6 procent och sällanköphandeln, det vi köper ibland och under vissa tillfällen minskade med 1,8 procent. Mellan mars och april ökade detaljhandelns försäljningsvolym i så kallade fasta priser med 0,2 procent. Mätt i så kallade löpande priser minskade detaljhandelns omsättning med 0,2 procent i april jämfört med samma period förra året. Dagligvaruhandeln ökade med 1,0 procent och sällanköpvaruhandeln med 2,4 procent 

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld