matilda den vilda bloggar i karantän dag 80

Inte bara i Sverige missnöjet bland vårdanställda och omsorgs anställda pyr i Frankrike som visserligen demonstrera så fort de har chansen protesterar även dem mot att deras löner är för  låga samtidigt som Frankrikes premiärminister eduard Phillippe meddelar att sjukvårdsanställda ska få ett högt lönelyft, dessutom ska förhållandena och byråkratin på sjukhusen ses om. Nu tar den franska staten över sjukhusens skulder och genomför miljoninvesteringar. Företaget har fler än 850 hem i  Europa och 300.000 människor på sina boenden i Tyskland, Belgien, Nederländerna, Spanien och så Frankrike. i Frankrike där protesterna sker har den franske presidenten lovat investeringar i sjukvården. Tandvård som inte är subventionerat av landstingspengar då man säger att tänder inte är en del av kroppen har lett till att regioner blöder ekonomiskt i Corona krisen och under pandemin har tandvården varit begränsad till akutbesök i vissa regioner men nu har Region Stockholm gett klartecken till Folktandvården att starta upp sin verksamhet igen i två steg och i en första innebär och  öppna upp 80 procent av verksamheten 1 juni och vara i full drift den 22 juni i år dock ska förutsättningen att återstarten inte får konsekvenser för sjukvårdens kapacitet och tillgång till och behov av skyddsutrustning. Man ska också ta hänsyn till folkhälsa och folkhälsomyndighetens rekommendationer  och minskar smittspridning och särskilt skydda riskgrupper och personer över 70 från att utsättas för smitta samtidigt som regionen nu säger att viss planerad vård kan återupptas, anledningen är att mindre läggs in på IVA och på sjukhus för Corona smitta. Det handlar om om både viss kirurgisk planerad vård och planerad öppenvård, dock under vissa förutsättningar . I övriga landet har inställd eller öppen tandvård under Corona pandemin kostat Sveriges regioner 300 miljoner i uteblivna intäkter och största orsaken till detta är att tandläkarnas skyddsutrustning ska sparas till vården. Sjukvårdsanställda i sjukhusutrustning och jobbar med ´Corona patienter inlagda på sjukhus kan räkna med 500 kr i extra ersättning per arbetat pass från 1 april till 30 juni i västra Götaland. Enligt smittskyddsläkare och beredskapsansvariga i landets regioner glömdes kommunerna bort i Corona krisen då  landet förberedde sig för denna pandemi i februari och i början av mars då Covid 19 kom till landet  och de anser att det kan ha kostat liv. Skyddsutrustning dröjde och rutiner kring grundläggande hygien inom äldreomsorgen. På akademiska sjukhuset hade i maj 338 anställda på Akademiska sjukhuset bekräftas smittade med coronaviruset, exempel på avdelningar som fått smitta är lungavdelningen, akuten, förlossningen och geriatrikavdelningen och anledningen är dålig skyddsutrustning. Hemtjänstpersonal i Torsås Kommunen och har blivit kränkta av folk som ropar jävla smittspridare när de vistats ute med sina arbetskläder då man rör sig mellan vårdtagare men glåporden kommer också då man som exempel besöker en vårdcentral eller ett apotek med brukare och vissa ifrågasätter ifrågasätter också att man går utomhus med arbetskläder, om du inte jobbar i vården eller ha gått en vårdutbildning ska du bara hålla käften eller du ska vi ska börja ifrågasätta vad vad du gör på ditt jobb?

56043 smittade 5053 döda i covid 19 i sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld