matilda den vilda bloggar i karantän dag 83

Bisarrt är det vad det är, några matcher, har nu spelats av allsvenskan och det är bisarrt utan publik, det är konstigt och se det även i dem europeiska ligorna men det känns mer då det är i en liga som jag bryr mig om, framför allt då Bajen spelar, det känns som att man saknar något då man ser matcherna framförallt då  spelar Bajen spelar hemma och ett derby som det var idag mot AIK  utan publik är en närmast superrealistisk känsla det känns inte som ett derby, nästan inte ens som en vanlig match, ett derby, den yttersta fighten då  två lag och två klackar  som hatar varandra gör upp för ett syfte, att hjälpa laget  att  vinna.  det är vi som här Hammarby,  vi är nordens största match upplevelse, vi Bajen fans är laget, vi är lagets hjärta och energi, vi är  Bajen

Fler länder öppnar upp mer och mer och tillåter mer, i Frankrike är nu religiösa sammankomster öppna igen i Frankrike men deltagarna  ska bära munskydd och den nya reglerna gällde från den 1 juni. men en hel del undantag fick göras redan innan de nya reglerna trädde i kraft då landets muslimer under firandet av slutet för den heliga fastemånaden ramadan fick samlas med restriktioner som att besökarna förutom munskydd ska de troende också hålla tre meter till varandra och tvätta sina händer.  Ryssland öppnar upp steg för steg trots stigande antal smittfall och 7992 döda. Livsmedelsbutiker samt en viss annan detaljhandel öppnade den 1 juni och planen är att verksamheter med minimal kontakt  med kunder ska tillåtas som kemtvättar och reparationsverkstäder, dessutom lättas rörelsefriheten för folk när det handlar om att röra sig ute i Moskva, Promenader och träning utomhus är nu också tillåtet om invånarna bär ansiktsmask. I USA  hoppas kan man kunna öppna upp  världens största nöjesfält i Florida, Disney World den 17 juli, dock väntar man på beslut från delstatens guvernör och man har en plan hur man ska gå tillväga när man öppnar  som att både  personal och och besökare ska bära munskydd och man tänkte också ta tempen på besökare innan de får komma in i parken, inga parader, fyrverkerier eller andra aktiviteter tillåts som lockar till sig stora folkmassor och besökare uppmanas boka biljetter i förväg och att det finns en plan för hur många som får visats samtidigt inne på nöjesfältet. Den kinesiska varianten har reda öppnat och Disney beräknar att företaget på båda nöjesfälten förlorat en miljard i intäkter från de båda nöjesfälten mellan januari till och med mars. Schweiz höjde gränsen för sammankomster från  juni till 300 personer och en månad senare planerar man att öppna gränserna för Schengenländer om situationen är stabil. Från den 8 juni får alla resande till Storbritannien lämna kontaktuppgifter till myndigheterna och isolera sig i 14 dagar och kontaktuppgifterna görs online innan inresa, att inte lämna dessa kontaktuppgifter kan bli en dyr historia och kan leda till 1200 kr i böter och om man nu inte isolerar sig kan man räkna upp till 12000 kr i böter. Flygbolaget Norweigan åkte på en sådan brakförlust att man blev tvungen och ansöka om lån och var tvunget och bli uppköpt av  kinesiska staten för och överleva, gjorde en förlust på 3,3 miljarder kronor under första kvartalet, under årets första kvartal förra året blev förlusten för de då krisande bolaget knappt två miljarder norska kronor och intäkterna rasade med 19 procent till 6,5 miljarder norska kronor.  Tyska Lufthansa såg ut att få ett räddningspaket från  EU och tyska staten, det kan dock inte godta EUs villkor för att godkänna deras räddningsplan för flygbolaget. Det gäller att EU kommissionen har villkorat den tyska statens mångmiljardpaket för att rädda de krisdrabbade flygbolaget som bland får till följd att flygbolagets knutpunkter på hemmaplan, flygplatserna i Frankfurt, München försvagas. SAS som redan hade det knapert  före Corona krisen summerar en nattsvart tid under krisen. Under februari – april redovisar bolaget 4,6 miljarder kronor i uteblivna intäkter. 5000 anställda har sagts upp i bolaget.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld