matilda den vilda bloggar i djupaste karantän 84

750 miljarder euro eller 8000 miljarder kronor så mycket kommer och läggas i eus återhämtningsfond och pengarna kommer finansieras genom eu program och med lån och detta kommer inte ske före 2028 men inte efter 2050, 500 miljarder kommer delas ut i bidrag och 250 miljarder i lån till medlemsstaterna. Tyskland och Frankrike vill att allt ska vara bidrag istället för lån och säger att eu gemensamt ska låna ihop stödpengarna och sen också gemensamt betala tillbaka dessa lån under en längre tid men Sverige, Nederländerna, Österrike och Danmark har sagt att allt borde vara lån som dessutom ska betalas tillbaka specifikt av de länder använder pengarna. Detta gillas inte de länder som drabbats hårt av coronakrisen. En mardröm väntar svensk turistnäring då man i slutet av maj väntar på att utländska turister ska strömma hit till Sverige men på grund av coronapandemin och Sveriges höga smittspridning kommer detta knappast ske då många länder pekar ut Sverige som en smitthärd vilket gjort att länder som öppnar upp gränser och för turister inte tillåter svenskar och resa dit som Cypern. Stockholms handelskammare har kollat siffrorna länsvis på hur uteblivna turistintäkter jämfört med antalet gästnätter för olika delar av landet och det visar sig att det ekonomiska värdet  när det gäller utländska turisters konsumtion är störst i storstadslänen Stockholm, Göteborg och Malmö. I Förhållande till befolkningens storlek är det små län som drabbats som Jämtland, Värmland och Norrbotten som har störst turistkonsumtion och tittar man enbart sommarmånaderna är de Kalmar, Kronoberg och Gotland som har högst andel av sin konsumtion av utlandsturister och nu vill Region Gotland ha ekonomiskt stöd och be om riktad stöd till öns företagare då omkring en tredjedel av öns ekonomi påverkas direkt eller indirekt av besöksnäringen. TIllväktverkets prognos på deras senast rapport från 2018 över just turistkonsumtionen med den den utländska delen av den uppgick till 144 miljarder och den inhemska konsumtionen bland svenska turister uppgick till 192 miljarder kr.  Tyska turister stod för för 20 procent av de utländska gästnätterna förra året då antalet av just tyska gästnätter ökade med  elva procent till 3, 4 miljoner individer jämfört med 2018. 5122 döda och 58 932 smittade av covid 19 i sverige.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld