matilda den vilda bloggar djupt i karantän dag 85

Länder öppnar upp och rapporterar om minskade fall men i vissa länder som haft smittan har fått sin andra våg som i Sydkorea, därför återinförs restriktioner igen som tidigare har lättas, På grund av av ökningen kommer nu muséer, parker och konstgallerier att stänga igen. Invånarna uppmanats att undvika sociala sammankomster och folksamlingar ibland annat restauranger och barer och även religiösa institutioner uppmanas att ta hänsyn till åtgärderna och om fler än 50 nya fall rapporteras under sju dagar i följd kommer regeringen tvingas återinföra reglerna om social distansering. I Sverige och runt om i världen har Ikea stängt sina 442 varhus världen över men planen är att öppna alla gravidvis och 350 varuhus har nu öppnat gradvis och resterande 100 varuhus och väntas öppna kommande veckor. Den 17 juni spelades den första matchen i världens bästa fotbollsliga. Premier leuge efter pandemin och det började med ett storstadsmöte mellan Manchester city och Arsenal.  På statliga muser och då regeringens krisstöd inte räckte varslar Statens Martima och transportsporthistoriska muséet där det intäktsfinansierade Vasamuseet är ett av de muséer som fick ta en del av regeringens krisstöd på totalt 319 miljoner kronor men resurstillskottet har inte löst alla problem och vilket har lett till varsel på statens maritma och transporthistoriska muséet som varslar 69 personer om uppsägning. Varslet kommer att slå mot samtliga statliga museer förutom statens maritma och Transporthistoriska museet ingår Vasamuseet, Sjöhistoriska muséet, dessa muséer ligger i Stockholm, i övriga landet tillhör järnvägsmuseet i Gävle samt Marinmuseet i Karlskrona de statliga muséerna j Sverige. När den spanska ligan  fotboll återupptogs den 11 juni väljer man och visa den gratis i en månad på landets sjukhus. I Frankrike har ansökningarna om arbetslösersättningen ökat med i april med 843.000 personer. Enligt de franska myndigheterna handlar det mer om att företag nu inte anställer snarare än att folk blir uppsagda. I USA har ytligare  2, 1 miljoner amerikaner har blivit arbetslösa, dock den lägsta veckosiffran sedan Corona krisen inleddes. Analytiker  hade  förutspått 2.06 miljoner och siffran var drygt 300.000 lägre än en tidigare vecka redovisade siffra. Mer än 40 miljoner amerikaner har  förlorat sina jobb,, vilket är det den högsta siffran sen 30 talet. Norge lättade mer på restriktionerna den 1 juni, förändringarna innebär att färre måste sitta i karantän jämfört med tidigare och att de som reser in i landet på jobbresor från de andra nordiska länderna inte längre behöver sitta i 10  dagars  karantän även nöjesparker, barer och nattklubbar kommer att öppna igen.

Det här 104 åriga Lilian Menedez från South Huntington Long Island USA som också slog coronaviruset. 68337 smittade 5161 döda i covid 19

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld