Matilda den vilda bloggar i karantän dag 53

I Wuhan som var som epicentrum för coronaviruset har upptäckt nya fall av viruset och man har bestäm att masstesta alla 11 miljoner i staden för att spåra smittade, även i Sydkorea har nya fall kopplats till barer för HBTQ personer och då homosexualitet fortfarande är ganska tabubelagt i landet är man rädd att dessa människor inte ska gå och testa sig, i spåren av restriktioner i pandemins spå är är en tredjedel av världens alla människor, 2,6 miljarder har levt i eller lever i utegångsförbud. 42 länder har infört strikta utegångsförbud, dessa länder är bland andra Indien, Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Colombia, Nepal och Irak. I dessa länder fick och får folk bara lämna bostaden för att köpa mat och medicin. De som suttit längst i karantän är de som bodde i Lodinprovinsen i Italien som är på den elfte veckan av utegångsförbud. Fler och fler länder öppnar men ett land som förlänger sitt undantagstillstånd är Japan som förlänger till den 31 maj. Samtidigt som fler och fler länder öppnar, väljer andra att låta resenärerna sitta i 14 dagars karantän vid ankomst till landet, en i raden av länder som gör det är Storbritannien som kommer sätta de flesta  utländska resenärer  och folk som reser tillbaka till Storbritannien i 14 dagars karantän. På Heathrow, Londons största internationella flygplats tappade 97 procent av passagerna i april. Dock ska dessa karantänsregler inte gälla passagerare från Irland och Frankrike. Air France, Frankrikes officiella flygbolag var som Norweigan nära konkurs då eu kommissionen gett flygbolaget ett stödpaket på sju miljarder euro, 75 miljarder kronor. Även nederländska flygbolaget KLM som är ett systerbolag till air France ett stödpaket från den nederländska regeringen. Argentina öppnar nu upp, från 24 maj men från huvudstaden Buenos Aires undantas och har öppnat upp från i tisdags då blomsterhandlare, bokhandlare och parfymerier får öppna. Restauranger och caféer får ha öppet för avhämtning, dessutom tillåts barn gå ut men bara under vissa tider och max 500 meter från hemmet. Dock får ungarna inte leka på lekplatser och parker förblir stängda, likaså landets skolor och universitet är också stängda

I Sverige försöker man vädja folk och övertala folk och hålla avståndet, i Singapore använder man en robot som påminner folk och hålla distansen med hjälp  av en förinspelad röst, kanske man skulle spela in Anders Tegnell på band och spela i högtalarna på tunnelbanan

I klippet ser vi Vivianne Mayers från USA som gick ut från rehabcentret efter ha vunnit över coronan, hon e 104 år

32 809 smittade och 3925 döda av Covid 19 i Sverige

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *