matilda den vilda bloggar i karantän dag 51

De branscher som drabbats värst av Coronakrisen är inne i tjänstesektorn och är beroende av direkt kontakt med folk. Det är bancher som skönhet, hotell och restaurang,  nöje, sport och evenemang men även turismsektorn som jag har skrivit ett land som verkligen lider ekonomiskt är Grekland som långt före pandemin hade ekonomiska problem är på väg och gå in recession igen och statskulden är på väg mott 200 procent och landets BNP har rasat upp till 8,9 procent. Med elva miljoner invånare sysselsättningen i turismsektorn 700.000 greker det har gjort även Grekland vill skapa korridorer för turister från länder som lyckas begränsa smittspridningen av Corona  från länder som Danmark och Norge. Samtal förs att ta fram någon form av protokoll för att turister inte smittas och att de inte ökar risken för smittspridning. Fler flygbolag börjar flyga trotts flera länder har kvar sina restriktioner om att resa, ett flygbolag som börjar och flyga igen är Czech Airlines som börjat flyga igen. De första länderna man flyger till är Arlanda flygplats i Sverige, Nederländernas huvudstad Amsterdam, Frankfurt i Tyskland och Paris Frankrikes huvudstad. 24 maj flyger man även till Kiev Ukrainas huvudstad, dan efter flyger man till ytligare två destinationer, Odessa och Rumäniens huvudstad Bukarest. Det blir obligatoriskt och använda munskydd för passagerna  och enligt flygbolaget blir det två meter mellan sätena ombord. Cypern beräknar man att tappa minst 60 procent av turisterna, flygstoppet till och från landet förlängs till den 28 maj, dock finns det undantag för att evakuera passagerna och enligt cypriotiska myndigheter kan flygplatserna på ön öppna den 9 juni.  Antalet utländska turister kan landa i Thailand kan landa på 14 – 16 miljoner i år i ett land där turismen motsvarar 11 procent av BNP. I pengar handlar det om 1930 Bath, i kronor är det omkring 600 miljarder kronor och enligt myndigheterna är det den lägsta siffran på 14 år.  En jämförelse besökte 39,8 turister landet förra året dock förutspår man att inrikes resor i landet börjar i juni och juli och att utländska kommer från oktober. Norge funderar på att låta norrmän som blivit friska från Corona ska kunna visa ett intyg så de slipper sitta i karantän då de kommit hem efter ha varit och handlat i Sverige och även låta familjemedlemmar till EES medborgare och EES medborgare till familjemedlemmar till norska medborgare kan nu resa in i landet Serbien öppnar från 1 juni gränser till Nord Makedonien, Albanien, Bosnien Hercegovina och Montenegro. Grannländerna Tyskland och Österrike kommer öppna gränsen den 15 juni. Island öppnar upp landet för utländska besökare från den 15 juni, då får besökare väja mellan två alternativ då det landa, två veckor i karantän eller ett coronate.st. I Italien välkomnas turister från 3 juni

3831 döda och 31 523 smittade i Sverige

Ryssland  regionala guvernörer öppna dem fabriker nu som är öppna. I huvdstaden får nu fabriker  och byggarbetsplatser har börjat jobba igen. Storbritannien har nu tagit fram en plan för att öppna upp igen efter Coronaviruset, landet som har 33.300 döda, folk får nu träna hur många dagar som helst och även hur långt som helst från hemmet. Man rekomenderar munskydd även inomhus där det inte är möjligt med social distansering, alla ska undvika kollektivtrafiken. Folk som kommer från utlandet ska sitta i karantän med få undantag ska sitta i karantän i två veckor. Man ska få arrangera evnemang med folksamlingar. I nästa fas ska frisörer, pubar, religiösa lokaler och biografer öppna, stora sporter so fotboll, cricket och rugby utan publik. Människor som jobbar i mat produktion, byggnadsektorn får öppna, människor som jobbar inom logistik, tillverkning, distrubation som varutkörning och människor inom forskning och människor som jobbar i laboratorier har redan gått tillbaka tillbaka till arbetet. Utomhusporter som tennis och golf får spelas med en annan person från ett annat huhåll.

Känns ja vet, mamma har nu hjälpt mig en gång på kvällen och morgonen att man vill ha distansen men det blev lite för mycket, vissa saker är oundvikliga i en sådan här situation nä det är svårt nu men vad gör man i denna situation.

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *