matilda den vilda bloggar i karantän dag 47

Från början sas det att Corona pandemin startade på en djurmarknad i kinesiska staden Wuhan i Kina. Amerikanska underrättelsetjänster ska ha enligt USAs utrikesminister att viruset ska komma från ett Labb i Kina eventuellt vara en forskning på djur sägs ha coronaviruset ska ha gått fel och att viruset skulle ha läkt ut men epicentrum och uppkomst ifrågasatts när man upptäckte en fransman som skulle ha fått coronaviruset redan i december. Det var den 31 december som dem första fallen av Corona smitta upptäcktes i Wuhan. Anders Tegnell har dessutom sagt att fall av Corona kan ha funnit i Sverige i november man har även hittat fall av Corona i Frankrike. i USA tar man på ofterkoftan, skyller på kineserna men det faktum är att Donald Trump tonat ner pandemin in i det sista samtidigt som landet öppnar upp och folk dör som flugor, sammanlagt har 87. 532 människor avlidit. Man vet också att smittan sprids stort i folksamlingar och där det är mycket folk,. I Albany smittades väldigt många på en jättebegravning och ett tio tal på samma begravning dog och många i församlingen smittades och i samhället smittades. I Italien sas en fotbollsmatch och en affärsman med stort kontakt var en stor källa till smitta då han kände många och hade ett stort kontaktnätverk. Ett annat jätteland som drabbats hårt av Corona är Brasilien, där har deras president slagit bort och tonat ner Coronan som en vanlig förkylning och en konflikt mellan guvernörer i delstater blossats där guvernörerna vill stänga men presidenten vägrar och det har gått så långt att han demonstrerat med sin anhängare som vill ha det öppet, Brasilien som i skrivande stund har 14 962 döda. Ett annat jätteland där smittande stiger är Ryssland där resident Vladimir Putin väntade länger till att stänga ner men när man stängde gick de fort där man byggde ett sjukhus på rekordtid, landet har endast 2418 döda. Storbritannien har nu gått om Italien som det land med flest döda i Europa och har nu 31,610 avlidna. Det största landet till ytan i landet i världen är Kanada har nu 5679 döda.

3674 döda och 29677 smittade av covid 19 i Sverige

Skickades från E-post för Windows 10

Skickades från E-post för Windows 10

Detta inlägg postades i Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller den av .
Matilda Birgegård

Om Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen å gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *