matilda den vilda bloggar i karantän dag 55

Ett annat program som snart tar slut är lets dance som har final på fredag, programmet som handlar om att kändisar ska  lära sig att tävlingsdansa i tio dans som samba, jive och quikstep, programmet har funnits i femton år, kändisarna som ställt upp har varit sådana som Ingemar Stenmark, Morgan Alling, Johan, Rabaeus och Måns Zelmerlöw som vann denna första säsongen 2006. Danserna bedöms av en jury som sätter poäng i juryn hittar vi bland annat excentriske Dommaren, bögen engelsmannen Tony Irving  som tillsammans med programledaren David Helenius spelat upp en hatkärlek under åren. David som  har varit programledare under alla 15 åren. Dock har den kvinnliga programledan bytts ut, först var det Agneta Sjödin som ledde programmet med David, sen byttes hon mot Jessica Almenäs för att nu leda programmet, förr att nu leda programmet med Tilde De Paula Eby. Programmet bjuder på starka känslor och ett sätt och fly vardagen där paren ofta kommer nära varandra, glädje delas med allvar. Fredagarna blir mer tråkiga då det är final av programmet om på fredag. SVT sänder padel idag mm jag vet en sport man har uppfunnit, en blandning mellan tennis och Badminton som bara rika vita människor om vet om, nu ska man alltså visa padel matcher med personer ingen vet om som gör allt för att vara i tv och visa upp “sin sport ” ingen jävel vet om i en lokal som inte tar publik något SVT inte kan skryta om att inte har i alla fall.

Bristande transportmöjligheter, stängda gränser och människor i karantän drabbar även djuren, på Calgary zoo i Kanada har två jättepandor skickats tillbaka till Kina då maten de äter, är slut. Bambun flygs in från men ju på grund av  att allt färre transporter i form av flyg inte kunnat genomförs på grund av Corona pandemin,  bambun har försenats och de skickats därmed tillbaka till kina igen om  maten skulle försenats ytligare och om det utbryter en andra virusvåg. Montenegro öppnar nu också upp. Nu får man vara ute till 23.00 och inrikesresor kommer och tillåtas gradvis, dock får inte inrikesflyget komma igång igen. Caféer, restauranger får också hålla öppet men den anställda måste bära munskydd och endast fyra personer får sitta vid ett bord med undantag för familjer. Det ska vara två meter mellan borden eller så sätter man upp ett skynke mellan borden. Man måste sprita händerna med handsprit innan man går in på restaurangen eller caféer och endast bordsservering. Låter som ett  svenskt sätt och se det men skillnaden är nog att dessa människorna följer reglerna som inte alltid gör i vårt land. I Nordmakedonien öppnar landet nu upp, shoppingcentrum, vadslagningsfirmor, bilskolor och vuxenskolor får nu öppna igen. Tyskarna har inte bart öppnat  gränsen mot grannlandet Österrike utan även gränsen mot Schweiz, Frankrike och Danmark i mitten av juni men har se tidigare öppnat gränsen mot Luxembourg, dock vill man fortsatt stänga gränsen mot Italien och vill ha ett fritt resande i EU från 15 juni då det nuvarande reserekommendationen i EU löper ut. Emirates med sin bas i förenade Arabemiraten kommer börja flyga igen från den 21 maj. Nio städer kommer flygas till bland annat London, Frankfurt och Sydney.  Arlanda inkluderas också i rutten men inte från 21 maj, Passagerare och anställda ha handskar, skyddsmasker och kommer kommer kolla kroppstemperaturen på passagerare och anställda på Dubais flygplats. Även SAS inför munskydd för alla passagerare från sex år med  start 18 maj till den 31 augusti. På planet serveras inte någon mat och ombord och lösa föremål som filtar kuddar och tidningarna i stolsfickan ta bort och planet desinficeras efter varje flygning och vid ombordstigning går passagerare som sitter längst bak först.

33 459 smittade och 3998 döda av covid19 i Sverige.

Mår sämre, självförtroendet är i botten, känns som allt jag byggt upp är borta, är uppgiven och gråter lite, när ska skiten ta slut, när är det läge och låta allt vara som vanligt.

This entry was posted in Matildas Blogg, Matildas värld, Program, som Underhåller on by .

About Matilda Birgegård

PK fitta som har två program Matildas värld där jag driver, roastar och häcklar det JAG tycker borde få det, förvandlas på våren till schlagerdiva i programmet schlagerdivan där DU får veta allt om melodifestivalen och Eurovision song Contest Hör alla bidragen i eurovision song Contest då jag recenserar alla, reaktionvideos och mycket mer lyssnas och förfasas över bristen på gränser och spärrar men humorn är godkänd av uppsala kommun så, följ mitt liv om manshat, politisk korrekthet och schlagers underbara värld